In afara de cei doi dansatori, Romania este reprezentata in juriu de Dana Rogoz, care face deja furori in Mexic, fiind unul dintre cei mai simpatizati membri ai juriului.

Concursul se va desfasura pe parcursul a sase saptamani, iar Andreea Balan si Petrisor Ruge au trecut deja prin emotiile primei etape, desfasurata acum cateva zile.

Cei doi s-au descurcat onorabil, in conditiile in care membrii juriului sunt foarte exigenti, iar Andreea Balan a facut fata cu toate ca nu a putut repeta prea mult dansurile din prima saptamana de concurs (mambo si limbo), din cauza unei gripe care a tinut-o la pat.

Note de 1 si 2 in prima etapa

Alaturi de cei doi romani, la „Dansand in jurul lumii” participa concurenti din alte opt tari - Ecuador, Paraguay, Panama, Columbia, Argentina, Slovacia, Mexic si Costa Rica -, iar juriul este format din reprezentanti ai tuturor statelor participante.

Fiecare echipa primeste, in urma probelor de dans, un punctaj din partea juriului, iar echipele de pe ultimele trei locuri, indiferent de punctajul obtinut, cate trei puncte fiecare.

Daca una dintre cele noua perechi participante se afla de mai multe ori pe una dintre ultimele trei pozitii, poate fi eliminata oricand, insa totul depinde de decizia juriului, mult mai exigent decat cel din tara, dupa cum au constatat Andreea si Petrisor

.

La prima editie, a „plouat” cu note de 1 si 2, Dana Rogoz fiind singura care a acordat note intre 4 si 7, motiv pentru care, probabil, romanca este foarte simpatizata atat de concurenti, cat si de spectatori.

Finala concursului va avea loc pe 15 decembrie, cand va fi desemnata castigatoare perechea cu cel mai mare punctaj.

Integral in Evz