Blue Air, cea mai mare companie low cost autohtona, a deschis seria ofertelor de vacanta cu preturi promotionale de 219 euro la biletele dus-intors pentru Barcelona, Madrid sau Valencia. Oferta este valabila chiar si in aceasta luna. Si promotiile Wizz Air au inceput in noiembrie si este posibil sa fie mentinute si de Sarbatori.

Preturi chiar mai mici ofera si companii mari, precum easyJet, care mentine preturile introduse odata cu lansarea in Romania (n.r. - in toamna aceasta) si in perioada iernii. Cu sume de 30-40 de euro, calatorii interesati ar putea prinde un loc intr-un avion al companiei pentru a ajunge la Milano, Madrid ori Londra.

Viena devine o alta destinatie accesibila si pentru buzunarele mai stramtorate datorita ofertei SkyEurope. Compania a pus la bataie 100.000 de bilete pentru zboruri in intreaga Europa la preturi de numai 29 de euro. In plus, biletele sunt valabile pana in luna martie 2008.

Preturile anuntate de operatori difera insa destul de mult de cele care sunt platite de clienti odata ce fac rezervarea, acestea variind in functie de ziua de plecare sau de cea de intoarcere.

In plus, biletele la preturi promotionale sunt valabile pentru o anumita perioada sau sunt oferite in numar limitat. Wizz Air ofera doar 20.000 de bilete la costuri reduse, in timp ce Blue Air va mentine oferta din prezent pana la data de 30 noiembrie.

Chiar si in aceste conditii, calatorii nu vor scoate din buzunar sume pe care le-ar fi platit daca ar fi zburat cu companiile clasice.

Integral in Evz