Un grup de 56 de senatori a cerut, marti, adoptarea unei hotarari a Senatului prin care sa se solicite Curtii de Conturi o ancheta la Primaria Capitalei pentru verificarea legalitatii lucrarilor de asfaltare si inlocuire a bordurilor, insa edilul Adrian Videanu afirma ca demersul acestora este “unul politicianist”.

Cei 56 de senatori, printre care se numara Ion Iliescu, Razvan Theodorescu, Puiu Hasotti, Codrut Seres, Adrian Paunescu, Ioan Talpes, au propus ca Senatul sa ceara Curtii de Conturi efectuarea unui control la Primaria Capitalei pe tema achizitiilor publice cu privire la lucrarile de asfaltare si de inlocuire a bordurilor.

Ei solicita, de asemenea, ca Senatul sa mai ceara Curtii de Conturi dispunerea unui control cu privire la respectarea de catre primarul general a hotararilor emise de CGMB, pe durata mandatului.

Raspunzand initativei celor 56 de senatori, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat ca demersul acestora este “unul politicianist, de campanie electorala”.

“Este un demers de campanie penibil, pentru ca institutia Curtii de Conturi verifica anual legalitatea cheltuielilor unei institutii publice si nu asteapta impulsul niciunui politician, nici macar al celor 56 de senatori. Procesul de reabilitare a drumurilor si schimbarea bordurilor este o cerinta tehnologica”, a spus Videanu.

Primarul general a afirmat ca in tot ceea ce a executat municipalitatea au fost respectate hotararile Consiliului General al Municipiului Bucuresti, asa cum prevede legea. El a precizat ca 62% dintre borduri se afla pe teritoriul sectoarelor si cel mai mare numar de strazi sunt administrate de primariile de sector.

Potrivit lui Videanu, administratia locala este controlata anual de Curtea de Conturi si la ultima verificare nu s-au gasit nereguli.