Economia Uniunii Europene a crescut, in trimestrul al treilea, cu 0,8% comparativ cu trimestrul anterior, si cu 2,9% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Biroului European de Statistica, Eurostat. In ceea ce priveste zona euro, aceasta a inregistrat un avans economic de 0,7% in trimestrul al treilea.

In cel de-al doilea trimestru din acest an, ratele de crestere ale economiei s-au situat la nivelul de 0,3% in cazul zonei euro, si la 0,5% in cazul intregii Uniuni Europene.

Cea mai mare crestere a Produsului Intern Brut (PIB) a fost inregistrata de Lituania (11,6%), Letonia (11,1%) si Slovacia (9,4%), in vreme ce Portugalia (1,8%), Italia (1,9%) si Franta (2,1%) au cunoscut cele mai scazute rate de crestere economica.

Principalii parteneri conomici ai Uniunii Europene, Statele Unite si Japonia au inregistrat o majorarea a PIB de 2,6%, respectiv 2,2%.

In acest raport, Eurostat a prezentat date doar pentru 15 din cele 27 tari membre ale Uniunii Europene. Pentru Romania nu au fost facute publice date referitoare la avansul economiei.