Compania Petrom a inceput lucrarile de constructie a unui depozit de carburanti in Bucuresti, a carui valoare este de 32 de milioane de euro, si a anuntat alocarea a altor peste 200 de milioane euro pentru modernizarea retelei de depozite.

Depozitul, ale carui lucrari de constructie abia au fost demarate, se afla la Jilava si va avea o suprafata de circa 74,000 de metri patrati.

Acesta va fi cel mai important depozit de carburanti al companiei si va deservi municipiul Bucuresti si inca cinci judete, respectiv Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman, se arata intr-un comunicat de presa.

Finalizarea constructiei este estimata pentru martie 2009.

„Avem o strategie clara de modernizare a depozitelor de carburanti, pentru care vom investi peste 200 milioane de euro.

Este important sa ne concentram atat asupra aprovizionarii in conditii de siguranta crescuta, cat si asupra impunerii unor standarde ridicate in ceea ce priveste reteaua de benzinarii”, a declarat Tamas Mayer, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de marketing.

Noul depozit va avea o capacitate totala de 27,000 de metri cubi si va detine cinci linii de incarcare pentru mai multe produse, prin partea superioara si inferioara a cisternelor si o rampa de descarcare pentru 20 de vagoane.

Depozitul va fi prevazut cu o unitate de recuperare a vaporilor, cu sistem de protectie impotriva incendiilor si control complet al activitatii din depozit.