Politia spaniola a arestat mai multi traficanti romani de droguri, asupra carora s-a gasit un tip necunoscut de cocaina, informeaza ABC in editia sa on-line.

La domiciliul unui imigrant roman, din localitatea Torrelavega (regiunea Cantabria), politistii au descoperit un tip de cocaina necunoscut pana in prezent, “fara miros”, informeaza publicatia.

Cocaina, care era ascunsa in filtrul unui uscator, urmeaza sa fie supusa unor analize pentru determinarea compozitiei.

Individul arestat era membru al unei retele de traficanti de droguri formata in majoritate din romani. Reteaua a fost anihilata in cadrul operatiunii “Riczi”.

Alvaro Anton, directorul Brigazii de Stupefiante din cadrul politiei din Cantabria, a subliniat ca la resedintele persoanelor retinute au fost descoperite 750 de grame de cocaina sub forma de granule, care a fost tratata pentru a-i inlatura mirosul si a impiedica, astfel, cainii antrenati ai politiei sa o detecteze. Valoarea totala a stupefiantelor se ridica la 45.000 de euro.

Director Brigazii de Stupefiante a declarat ca este pentru prima data cand pe teritoriul Spaniei politia detecteaza acest tip de cocaina.

Pe de alta parte, politia spaniola a dezmembrat o organizatie mafiota care se ocupa cu falsificarea cartilor de credit folosite apoi in centre comerciale. In cadrul acestei operatiuni au fost retinute 44 de persoane, in majoritate romani, noteaza Diario de Mallorca.

Potrivit politiei, in cadrul operatiunii, la care au luat parte peste o suta de agenti de politie, au fost confiscate 2.000 de carduri false si s-au gasit sase ateliere unde se falsificau cardurile.

Organizatia din care faceau parte si multi romani era una de tip mafiot si actiona in provinciile Castellon si Tarragona, precizeaza Diario de Mallorca.