"Construiesc afaceri de 18-19 ani. Cred ca ar trebui scris o carte. Nu e usor si simt asa ca mi-am depasit kilometrajul, raportat la varsta pe care o am", asa incepe interviul Dorian Marin, un antreprenor in Romania care incearca sa demonstreze ca se poate face business de succes chiar si in contextul anilor de tranzitie din Romania.

Dorian Marin - directorul Gip EstFoto: Hotnews

(Antreprenor de succes este o campanie sustinuta de EximBank)

"Domeniul in care am ales eu sa investesc, e un domeniu care pe mine m-a ambitionat, mai ales cand am citit niste statistici in care se arata ca in Romania se consuma 87% peste din import. Ca roman m-a deranjat extrem si avand posibilitatea sa investesc am facut-o fara a ma gandi la repercusiuni si eforturile ulterioare. Eu zic ca am inceput sa avem productie si sper sa facem punctie in economie cu adresabilitate stricta catre cetateanul roman care va avea posibilitatea sa consume un peste de calitate produs in Romania", a declarat Dorian Marin, directorul companiei Gip Est.

Dorian Marin: "Am investit intr-o amenajare pisciola care se afla intr-o zona frumoasa, in Delta Dunarii, unde exista cea mai mare colonie de pelicani din Romania si implicit din Europa. In urma implementarii acestui proiect 28 de localnici plus o parte din zona agricola angrenata au cum sa-si vanda recolta agricola. Noi procesam aceste produse si hranim pestii."

"Aceasta exploatare este gandita sa se auto-intretina: de la energie verde la masini electrice. Am tinut ca tot proiectul sa fie in contextul deltaic. Un suport important l-am primit de la EximBank, printr-o solutie tehnico-financiara extrem de bine adaptata si cu un suport ulterior care ne-a ajutat sa depasim absolut toate momentele grele. Recunosc lucrul acesta. A fost o chestie capitala pentru noi sa avem alaturi o banca de genul EximBank."

eximBank from Smile Media on Vimeo.