​Dublu campion mondial la biatlon, germanul Erik Lesser a găsit o modalitate aparte de a încerca să combată dezinformarea pe care Vladimir Putin a instaurat-o în Rusia în legătură cu invazia din Ucraina.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziua a 12-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Si-a cedat contul de Instagram pentru a arăta adevărul în Rusia

În vârstă de 33 de ani, Erik "i-a cedat" timp de 24 de ore contul personal de Instagram colegei biatloniste Anastassija Merkuschina, 27 de ani, sportivă din Ucraina.

Gestul a fost motivat de german într-un mod foarte clar: are aproximativ 30 de mii de următori pe Instagram din Rusia și a dorit astfel să le arate acestora ceea ce nu pot vedea pe canalele media din țara lor - realitatea cruntă din Ucraina.

"Cred că populația rusă nu este chiar conștientă de ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. M-am gândit că dacă postez eu ceva nimeni nu o să ia cu adevărat în serios. Atunci m-am hotărât să cedez contul unui ucrainean", a punctat Lesser.

"Vreau să vă arăt cum se vede războiul prin ochii mei", a punctat Anastassija după gestul făcut de colegul german.

Sportiva a făcut o serie de postări pe contul lui Erik în care a arătat groaza sub toate formele sale: locuințe dărâmate, oameni speriați, copii fără adăpost, persoane ucise.

"Știți exact ce se întâmplă, iar tăcerea voastră costă zeci de vieți", s-a adresat Merkuschina sportivilor ruși, pe care i-a îndemnat să ia atitudine pe rețelele sociale.

"Mi-am dorit ca tot mai mulți oameni din Rusia să primească știri reale. Sper să găsesc acum alte două-trei persoane care să-mi trimită imagini și informații din Ucraina. Sper să aibă un mic efect totul", a completat Erik Lesser.

În total, sportivul din Germania are peste 151 de mii de urmăritori pe contul personal de Instagram.

S-ar putea să te intereseze și:

Reacția Federației Internaționale de Gimnastică după gestul provocator al sportivului rus Ivan Kuliak

Evgeni Plushenko și mesajul care a stârnit furie pe internet: "Fiți mândri că sunteți ruși! Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!"

Imagini postate de Anastassija pe contul de Instagram al lui Erik