A treia rundă de negocieri dintre delegația rusă și cea ucraineană a început luni după-amiază, în condițiile în care Kremlinul a anunțat cele mai explicite condiții privind oprirea războiului: Ucraina să renunțe la Crimeea și la teritoriile separatiste Luhansk și Donețk și să treacă în constituție că nu vrea să intre în ”niciun bloc” (referire la NATO și, posibil la UE). Între timp, rușii au deschis ”coridoare umanitare”, dar doar spre Belarus și Rusia, și acuză ucrainenii că nu lasă civilii să plece.

Militari ucraineni păzesc străzile care intră în KievFoto: Lafargue Raphael/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bombardamentele continuă și forțele de invazie par că pregătesc un asalt asupra Kievului, dar forțele ucrainene raportează recucerire de obiective și provocarea de pagube mari inamicului. UE pregătește noi sancțiuni, iar unele țări presează pentru interzicerea importului de gaze și petrol din Rusia.

07:01Rămâi pe HotNews.ro pentru continuarea relatărilor din Ucraina. Am deschis un nou LIVE-TEXT aici cu ziua a 13-a de război.

06:20Japonia a îngheţat bunurile a încă 32 de oficiali şi oligarhi din Rusia şi Belarus, ca urmare a invadării Ucrainei de către ruşi, a anunţat Ministerul japonez de Finanţe

05:58​Bulgaria ar putea solicita o exceptare de la orice sancţiuni ale UE privind importurile de gaze şi petrol din Rusia

04:40Imagini emoționante din Odesa. Un bărbat își ia rămas bun de la familie în gară și rămâne să-și apere orașul.

04:32Banca Mondială aprobă un ajutor imediat de 489 de milioane de dolari pentru Ucraina

04:18Morgan Stanley spune că Rusia se pregătește pentru un default în stilul Venezuelei

03:58Războiul „social” al lui Fedorov, ministrul care convinge Big Tech să părăsească Rusia

În timp ce armata și cetățenii ucraineni luptă împotriva înaintării trupelor ruse, țara a deschis un nou front în luptă, folosind expertiza tehnologică pentru a obține sprijin din Silicon Valley și a slăbi inamicul. În fruntea acestui atac se află Mihailo Fedorov,în vârstă de 31 de ani, viceprim-ministru și ministrul transformării digitale al Ucrainei, potrivit Rador care citează Rai News.

03:38NYT: Înarmarea Ucrainei – În șase zile, 17000 de arme antitanc și o trupă clandestină de securitate informatică

03:14Rusia recrutează mercenari sirieni cu experiență în războiul de gherilă urbană pentru a lupta în Ucraina, a confirmat luni un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP.

02:25Care ar fi impactul pentru SUA dacă stopează importurile de petrol din Rusia / De ce importă SUA petrol din Rusia? Care ar fi alternartivele la import: Iranul și Venezuela - Analiză AFP

01:38Morgan Stanley prezice pentru Rusia o prăbușire în stil Venezuela

01:18Ucraina susține căa mai ucis un general de top al armatei ruse: Vitalii Gerasimov

00:58Explozii puternice în sudul portului Odesa. Forțele ucrainene reușesc să echilibreze frontul și în sud

00:44Rusia se pregătește să se deconecteze de la internetul global în 3 zile (presă)

00:35”Câteva trofee” de la armata rusă. Așa sună postarea Forțelor armate ucrainene

00:27Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că un război cu Rusia ar fi un război mondial și că statele europene nu vor intra direct în conflictul din Ucraina.

00:12Putin anunță că nu va trimite recruți sau rezerviști în Ucraina

23:59FOTO. Ce înseamnă „Z”-ul misterios de pe vehiculele militare rusești care au intrat în Ucraina? Supozițiile analiștilor

23:40VIDEO Două depozite de petrol din regiunea Jitomir au fost incendiat după lovituri aeriene. Potrivit Serviciului de Stat de Urgență, depozitele de petrol vizate sunt în Jitomir și Cerniahiv. Incendiul a fost stins. Încă nu au fost raportate victime.

23:28VIDEO Apărarea antiaeriană ucraineană susține că a mai doborât două avioane rusești

23:21Președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs „istoric” în fața Camerei Comunelor din parlamentul britanic

23:04Rusia a anunțat luni seară instituirea unei încetări locale a focului în mai multe orașe ucrainene de la 07:00 GMT, marți, pentru a permite evacuarea civililor prin coridoarele umanitare.

22:59Vladimir Putin a trimis în Ucraina aproape 100% din trupele rusești masate la graniță înaintea invaziei - Pentagon

22:50Biserica din satul ucrainean Zavorichi, în flăcări după ce ar fi fost lovită de un obuz

22:35FOTO. Rusia a prezentat prima imagine cu voluntarii legiunii străine care s-au înrolat să lupte împotriva Rusiei / De unde ar proveni aceștia

22:29SUA iau în considerare furnizarea de sisteme antiaeriene statelor din flancul estic al NATO / Centru de operațiuni de sprijin aerian România și în Polonia

21:51Petrol: Rusia avertizează cu privire la„consecințele catastrofale” pentru piață în cazul unui embargo

„Este destul de evident că refuzul de a cumpăra petrol rusesc va duce la consecințe catastrofale pentru piața mondială”, a declarat vicepremierul rus, responsabil pentru Energie, Alexandre Novak.

„Este probabil ca creșterea prețurilor să fie imprevizibilă și să ajungă la peste 300 de dolari pentru un baril, sau chiar mai mult”, a spus el, citat de agențiile de presă ruse.

21:51Peste 255.000 de refugiaţi au intrat în Republica Moldova de la începutul războiului din Ucraina, a declarat, luni, pentru Agerpres, ministrul de Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco.

Din totalul celor 255.000 de refugiaţi care au tranzitat frontierele dintre Ucraina şi Republica Moldova, peste 227.000 sunt cetăţeni ucraineni.

21:32Grâu, floarea soarelui, titan, aluminiu și nichel: Rusia și Ucraina joacă un rol cheie în furnizarea la nivel global de materii prime strategice pentru uz industrial sau alimentar. De la începutul invaziei ruse în Ucraina, prețurile pentru multe dintre ele au crescut la un nivel fără precedent. (Analiză AFP)

21:27Gazprom a rezervat o capacitate de livrare prin gazoductul Yamal-Europe de 3 ori mai mare pentru noaptea de luni

21:15Viktor Orban permite desfășurarea trupelor NATO în vestul Ungariei, dar nu și transportul de arme către Ucraina

20:59Rusia Unită, partidul lui Vladimir Putin, va propune naționalizarea companiilor străine care părăsesc Rusia

20:31VIDEO. Un guvernator rus, confruntat de mamele soldaților trimiși în Ucraina: „Carne de tun. Au mințit pe toată lumea”

19:57A treia rundă de negocieri ruso-ucrainene s-au încheiat, cu „mici progrese” privind culoarele umanitare.

19:39Peste 1,7 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei rusești pe 24 februarie, potrivit datelor prezentate de ONU.

19:27Germania și Ungaria nu susțin sancțiuni împotriva importurilor de gaze naturale și petrol din Rusia

19:02Primul pas făcut de UE după primirea cererilor de aderare din partea Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova. Cele 27 de state membre au cerut luni Comisiei Europene elaborarea unui raport pe baza căruia statele membre vor decide dacă acordă statutul de ţară candidată Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.

18:31Imagini dramatice în Irpin, unde a avut loc o evacuare a civililor ucraineni: Bătrâni, oameni cu copiii în brațe, răniți fug de ororile războiului / Peisaj postapocaliptic în apropierea Kievului

18:15Un mare lanț de cinematografe din Kazahstan și-a anunțat închiderea operațiunilor în Rusia: „Nu mai avem filme”

18:13Boris Johnson: Europa nu poate opri pur și simplu, peste noapte, utilizarea petrolului și gazelor din Rusia

18:07Explicația pentru gestul sfidător al gimnastului rus Ivan Kuliak, conform antrenoarei acestuia.

17:45O nouă zi, un nou oraș ocupat de Rusia în care oamenii protestează sub focurile soldaților ruși - VIDEO

A treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

17:38Cel puțin 13 persoane au murit bombardamentele care au lovit o fabrică de pâine în Makariv, la 50 de kilometri de Kiev, au declarat serviciile ucrainene de securitate. În zonă se aflau în jur de 30 de persoane, potrivit sursei citate de AFP.

17:34Rusia, prima reacție despre nerespectarea coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor: Ucrainenii nu-i lasă pe oameni să plece

17:29Pe măsură ce invazia Rusiei continuă în Ucraina, tot mai multe companii continuă să anunțe că încetează să mai facă afaceri cu Rusia. Ultimii care au anunțat luni că se retrag din Rusia sunt grupul italian de modă Prada și producătorul japonez de automobile Nissan, potrivit CNN.

17:15Oligarhul rus Oleg Deripaska cere din nou „pace cât mai curând posibil”

17:05Imagine de la cea de-a treia rundă de negocieri Ucraina - Rusia:

16:54Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat luni că i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin, în timpul unei discuţii telefonice, "să înceteze imediat ostilităţile" în Ucraina şi "să garanteze trecerea în siguranţă a ajutorului umanitar",scrie AFP.

16:51Domnul Manov, Dobromir și neliniștea socială din Germania la vreme de război

16:44Rusia susține că laboratoarele din Ucraina au făcut experimente cu ciuma, antrax și alți patogeni „deosebit de periculoși”

Harta războiului - 7 martie

16:18Harta Războiului - 7 martie

„Rusia începe să acumuleze resurse pentru asaltarea Kievului. Între timp, Pentagonul apreciază că 95% din forțele ruse de la granițe au intrat deja în Ucraina și că rușii nu și-au îndeplinit planurile de dominare aeriană”, relatează Euromaidan Press.

16:11Ce a rămas, în urma bombardamentelor, din cel mai mare mall din Herson.

15:59Mărturia unui medic din Cernihiv: „Nu știu cât va rezista orașul, dar voi rămâne în spital până la sfârșit” / Cum a reușit să se ascundă în primele zile de bombardamente

15:50Uniunea Europeană lucrează la noi sancțiuni contra Rusiei, spune Ursula von der Leyen

15:37Delegația ucraineană a ajuns în Belarus pentru negocierile cu partea rusă:

15:35Liderul Consiliului European, Charles Michel a anunțat că liderii UE vor discuta zilele următoare cererea de aderare a UE

15:05Pe acorduri muzicale, cu tancurile la Cernobîl. Rusia prezintă imagini cu momentele când militarii săi au capturat centrala nucleară de la Cernobîl.

Ucraina anunță noi lovituri date forțelor rusești

15:00Ucrainenii anunță o mare lovitură dată forțelor rusești: 30 de elicoptere ar fi fost distruse pe un aeroport de lângă Herson

14:57Forțele navale ucrainene care apără regiunea Odesa ar fi lovit o navă rusă în Marea Neagră, a anunțat luni marina ucraineană.

"Inamicul s-a retras din nou", a transmis aceasta într-o scurtă declarație pe Facebook. Din mesaj nu a reieșit imediat clar ce tip de navă a fost lovită.

14:55De la începerea conflictului din Ucraina, 3.288 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, anunță Ministerul de Interne într-un comunicat transmis luni.

În ultimele 24 de ore, 93.270 de persoane, dintre care 33.969 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 105.728 de persoane, dintre care 26.632 de cetăţeni ucraineni, au părăsit teritoriul României.

Rusia a publicat o listă a „țărilor neprietenoase”. România se află și ea pe listă

14:40Guvernul rus a aprobat luni o listă cu ţări şi teritorii neprietenoase care au întreprins acţiuni considerate ostile la adresa Rusiei, companiilor şi cetăţenilor ei.

14:32 Vasile Dîncu: Dacă Moscova nu este oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată / UE trebuie să facă mai mult

14:30Cea mai explicită declarație a Kremlinului privind condițiile puse Ucrainei: ”Și asta este tot. Totul se va opri într-o clipă”

14:16Ungaria permite desfășurarea de trupe NATO în vestul țării și trecerea pe teritoriul său a unor transporturi de arme către alte state membre NATO, potrivit unui decret semnat de premierul Viktor Orban și publicat luni în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, decretul precizează că Ungaria nu permite ca transporturi de arme letale să traverseze teritoriul său către Ucraina.

14:15Ce pierderi ar fi suferit Ucraina după 12 zile de război: / Rusia publică imagini cu avioanele sale de vânătoare în acțiune

14:04Potrivit presei ucrainene, este evacuat un singur oraș din Ucraina, Irpin, de lângă Kiev, unde de șase zile au loc lupte. Aproximativ 2.000 de oameni ar fi părăsit orașul în două ore.

13:54Ministrul de externe al Rusiei se va întâlni cu omologul ucrainean, în Turcia

13:26Un negociator ucrainean spune că discuțiile cu partea rusă vor începe la ora 14:00 GMT (16:00, ora României), după ce agenția belarusă Belta spusese anterior că discuțiile vor demara la ora 12:00 GMT (14:00, ora României).

13:20Ministrul de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, cere embargouri asupra vânzărilor de energie din Rusia. „Nu putem plăti petrolul și gazele cu sângele Ucrainei”, a declarat Landsbergis la o întâlnire cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken, la Vilnius, conform BBC.

13:12Lupte grele în suburbiile Kievului. Primar: "Soldații ruși ucid deliberat civili"

13:08Germanul Erik Lesser, dublu campion mondial la biatlon, și-a cedat contul de Instagram unei sportive din Ucraina în încercarea de a combate dezinformarea instaurată de Vladimir Putin în Rusia în legătură cu invazia din Ucraina.

13:05Discuțiile între delegațiile rusă și ucraineană vor începe la 12.00 GMT (14.00 ora României), potrivit agenției belaruse Belta.

12:58Zelenski cere lumii să nu mai cumpere petrol, gaze și cărbuni din Rusia și nici să nu mai exporte nimic acolo: ”Lăsați-i să se hrănească cu război”

12:47Vitali Kim, guvernatorul regional din orașul Nikolaev din sudul Ucrainei, a scris pe Telegram că trupele rusești continuă bombardamentele asupra orașului, fiind ocupat aeroportul, scrie CNN.

12:41Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere din nou lumii să nu mai cumpere petrol rusesc, spunând că este nevoie de un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. "Poți numi asta embargo sau un lucru moral atunci când refuzi să dai bani teroriştilor”, a spus el, citat de The Kyiv Independent.

12:17Serviciul de Urgență al Ucrainei a anunțat luni că 9 persoane au fost ucise, iar alte șase rănite, în atacul cu rachete lansat duminică de armata rusă în orașul Vinița, unde aeroportul a fost distrus în bombardamente, scrie The Kyiv Independent.

Ce pierderi au suferit forțele rusești până acum, potrivit armatei ucrainene

12:12Armata ucraineană spune că a ucis peste 11.000 de soldați ruși până acum și a prezentat un nou bilanț a pierderilor de echipamentprovocate forțelor de invazie.

11:54Preot arestat în Rusia după ce a ținut o predică împotriva războiului declanșat de Putin în Ucraina

11:49La Curtea Internațională de Justiției, cea mai înaltă instanță ONU, a început să se discute cererea Ucrainei de a ordona Rusiei să înceteze ostilitățile, iar Moscova nici nu s-a obosit să trimită vreun avocat.

11:24”Coridoarele” umanitare deschise de ruși duc doar spre Belarus (pentru cei din Kiev) sau spre Rusia (pentru cei din Harkiv), Ucraina respingând mutarea drept ”complet imorală”

11:09Primarul orașului Hostomel, ucis în bombardamente în timp ce distribuia ajutoare

10:39Armata rusă a ucis cel puțin 8 persoane în Harkiv în ultimele 24 de ore, spun autoritățile ucrainene, citate de CNN.

10:20Actorul ucrainean Pasha Lee a fost ucis duminică, în timpul bombardamentelor ruseşti la Irpin. Avea 33 de ani, scrie Variety.

10:17FOTO În Odesa a fost pus un panou rutier cu un mesaj adresat invadatorilor ruși într-un limbaj foarte dur

10:02​​Mai multe fotografii ale unor copii care au murit în atacurile militarilor ruși în Ucraina au fost publicat de soția lui Volodimir Zelenski, Olena, care a făcut apel la presa internațională să spună ce se întâmplă în țara sa.

09:58China a transmis că relația cu Rusia este ”solidă ca o stâncă” și sunt posibilități mari de cooperare între cele două popoare

09:42Rușii bombardează infrastructura de comunicații din Ucraina pentru a limita accesul la internet și surse credibile de informații, potrivit serviciilor secrete britanice

09:41 Jurnalist elvețian, rănit după ce trupele ruse au tras focuri de armă asupra mașinii sale, lângă Nikolaev / El ar fi fost și jefuit

09:31Crucea Roșie din China va oferi ajutor umanitar Ucrainei, a declarat luni ministrul de externe Wang Yi, care a reiterat apelul la continuarea negocierilor.

09:20Autoritățile ucrainene susțin că au recâștigat orașul Chuhuiv din estul Ucrainei, aflat lângă Harkiv, aproape de granița cu Rusia. Potrivit unui raport publicat de statul major general al forțelor armate ucrainene, forțele rusești "au suferit pierderi grele de personal și echipament".

09:18Organizația internațională Human Rights Watch (HRW) condamnă represiunea Rusiei asupra mass-media în urma invaziei Ucrainei, spunând că încălcarea libertății de exprimare și a accesului la informații „nu poate fi justificată de dreptul internațional nici măcar în timp de război”.

„Aceste noi legi fac parte din efortul nemilos al Rusiei de a suprima orice disidență și de a se asigura că populația nu are acces la nicio informație care contrazice narativul Kremlinului despre invazia Ucrainei”, a declarat Hugh Williamson, directorul HRW pentru Europa și Asia Centrală, citat de CNN.

08:58Forțele ucrainene au doborât încă un elicopter rusesc, potrivit imaginilor postate de Nexta TV:

08:52Compania rusă de stat Gazprom continuă să furnizeze gaze prin Ucraina la același volum ca și cu o zi înainte, de 109,5 milioane de metri cubi pe zi, a anunțat luni agenția rusă de presă Prime.

Bombardamente masive în Nicolaev, rușii susțin că deschid coridoare umanitare

08:24Forțele ruse, respinse de cele ucrainene în weekend de lângă Nikolaev, au bombardat masiv orașul duminică noapte, inclusiv cu lansatoare de rachete Smerch.

08:09Armata ucraineană spune că forțele de invazie ”au început să acumuleze resurse pentru asaltul asupra Kievului

07:50Serviciile de spionaj britanice: Rusia nu și-a atins obiectivele și a făcut progrese slabe în weekend.

07:36Papa Francisc a făcut un nou apel la încetarea ostilităților, cerând și deschiderea de coridoare umanitare pentru cei care fug de război.

07:35Armata rusă va opri focul și va deschide coridoare umanitare în mai multe orașe ucrainene, inclusiv în capitala Kiev, luni, la ora 10.00, ora Moscovei (09.00 ora României), a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax.

Aceste coridoare, care vor fi deschise și în orașele Harkov, Mariupol și Sumî, sunt create la cererea personală a președintelui francez Emmanuel Macron și având în vedere situația actuală din aceste orașe, a precizat sursa citată.

07:16Mai multe ţări occidentale, printre care Marea Britanie şi SUA, au cerut Interpolului să suspende Rusia din această organizație polițienească internațională, a spus ministrul britanic de interne Priti Patel.

Zelenski: Sancțiunile impuse de Occident nu sunt suficiente

Zelenski a vorbit duminică despre moartea familiei care încerca să fugă din orașul ucrainean Irpin, în apropiere de Kiev, într-o pledoarie emoționantă pentru a onora coridoarele umanitare pe care forțele rusești par să le fi ignorat. Opt civili au fost uciși în oraș în timp ce evacuările erau în curs de desfășurare, potrivit primarului Oleksandr Markushyn.

Președintele ucrainean i-a criticat pe liderii occidentali pentru că nu au reacționat la anunțul ministerului rus al apărării că va lovi complexul militar-industrial ucrainean. "Nu am auzit nici măcar un singur lider mondial să reacționeze la acest lucru. Îndrăzneala agresorului este un semnal clar pentru Occident că sancțiunile impuse Rusiei nu sunt suficiente.", a spus el.

O nouă rundă de discuții între Ucraina și Rusia urmează să aibă loc luni, potrivit oficialilor ucraineni. Cu toate acestea, într-o conversație telefonică cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, Putin a declarat că conflictul va înceta doar dacă Ucraina va înceta să lupte și dacă cererile Rusiei vor fi îndeplinite.

Președintele rus a mai spus că negociatorii ucraineni ar trebui să adopte o abordare mai "constructivă" în discuțiile cu Moscova pentru a ține cont de realitatea de pe teren. Ucraina a declarat că nu este dispusă să facă compromisuri cu privire la integritatea sa teritorială.

Statele Unite nu cred că un asalt amfibiu rusesc în Odesa sau în apropierea acestuia este iminent, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării. Au existat îngrijorări tot mai mari cu privire la un posibil atac asupra orașului.

Rusia se pregătește să se deconecteze de la internetul global

Rusia a instruit toate site-urile și serviciile de stat să treacă la sistemul de nume de domenii rusesc până la 11 martie, potrivit mass-media de stat rusești. Mulți se tem că această mișcare este un semn că Rusia începe pregătirile active pentru deconectarea de la internetul global.

Între timp, colectivul de hackeri Anonymous a afirmat că a spart serviciile rusești de streaming Wink și Ivi și canalele de televiziune în direct Russia 24, Channel One și Moscow 24 pentru a difuza imagini din Ucraina.

Ucraina va cere luni instanței supreme a Națiunilor Unite să emită o decizie de urgență prin care să ceară Rusiei să oprească invazia, argumentând că justificarea Moscovei pentru atac se bazează pe o interpretare eronată a legii genocidului.

Ministerul britanic al Apărării a publicat cel mai recent raport de informații, speculând că forțele rusești au făcut "progrese minime la sol" în weekend, în timp ce un "nivel ridicat de lovituri aeriene și de artilerie rusești" a continuat să lovească situri militare și civile în orașele Harkiv, Nikolaev, Cernihiv și Mariupol.

Peste 4.300 de persoane au fost arestate în Rusia după ce manifestanții au ieșit în stradă în 21 de orașe pentru a condamna invazia lui Vladimir Putin în Ucraina.

Moscova amenință România și Polonia

Kremlinul a aruncat o amenințare destul de transparentă la adresa României și Poloniei, spunând că orice țară care pune la dispoziția Ucrainei aeroporturile poate fi considerată ca parte în conflict.

Ucraina are un plan pentru a asigura continuitatea guvernării, dacă președintele Zelenski este ucis, a dezvăluit secretarul de stat american Antony Blinken.

Ucraina nu va face compromisuri cu privire la integritatea sa teritorială în negocierile cu Moscova, dar este deschisă să discute despre o renunțare la aderarea la NATO, a spus unul dintre negociatorii ucraineni.

Aproximativ 20.000 de cetățeni străini au aplicat pentru a lupta în Ucraina contra rușilor, a spus ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, citat de BBC.

Petrolul se apropie de maxime istorice, SUA vor să renunțe la importurile rusești

Prețul petrolului a urcat cu peste 10% și se apropie de nivelul maxim istoric după ce riscul unei interdicții americane și europene asupra țițeiului rusesc a amenințat cu un șoc stagflaționist pentru piețele mondiale.

Doi miniștri germani s-au pronunţat duminică împotriva interzicerii importurilor de gaze, petrol şi cărbune din Rusia în cadrul viitoarelor sancţiuni contra Moscovei.

Președintele Camerei Reprezentanților din Statele Unite, democrata Nancy Pelosi, a spus că SUA „explorează” posibilitățile legale pentru a interzice importurile de petrol rusesc.

Danemarca va deveni independentă de gazele rusești, a anunțat premierul danez Mette Frederiksen, adăugând că țara sa își va crește bugetul pentru apărare.