În portul oraşului Odesa s-au auzit trei sau patru explozii puternice dinspre vest, scriu jurnaliştii de la BBC.

Cuplu in fata unui tren de evacuare in gara din OdesaFoto: Bulent Kilic / AFP / Profimedia

"Ni s-a spus că sistemul de apărare ucrainean a doborât rachetele ruseşti care au fost lansate de pe una dintre navele de război situate în largul coastei aici", transmit corespondenţii BBC.

Tensiunile cresc în Odesa, o ţintă strategică pentru Moscova.

Duminică, forţele ucrainene din oraş au susţinut că au lovit una dintre flotele ruse, provocând pagube semnificative, cu imagini pe reţelele de socializare care îi arată pe soldaţi sărbătorind.

Zilnic aici se aud sirene, începând cu ora 19.00, iar luni s-au auzit sirene de raid aerian mai bine de o oră, cu avertismente că navele ruseşti s-au repoziţionat în pregătirea unui atac, potrivit News.ro.

”Forțele de Apărare continuă să desfășoare o operațiune de apărare în zonele operaționale de sud, est și nord, și forțele comune - în partea de est a districtului operațional Donețk. Protecția districtelor importante și a drumurilor de circulație, apărarea orașului Kiev continuă. În restul teritoriilor apropiate zonei de luptă se desfășoară o operațiune de stabilizare și se desfășoară sarcini de apărare teritorială, în special de-a lungul frontierei de stat a Ucrainei”, scrie pe pagina de Facebook a Forțelor armate ucrainene.