Ministrul de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, cere embargouri asupra vânzărilor de energie din Rusia: „Nu putem plăti petrolul și gazele cu sângele Ucrainei”, conform BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a făcut aceste declarații la o întâlnire cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken, la Vilnius.

Luni, premierul italian Mario Draghi se va întâlni la Bruxelles cu șefa UE, Ursula Von der Leyen, pentru a discuta despre dependența actuală a Italiei de energia Rusiei și ce se poate face pentru a diversifica aprovizionarea actuală cu energie a Italiei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut luni noi sancţiuni internaţionale împotriva Rusiei, propunând un boicot asupra petrolului şi a altor produse ruseşti şi oprirea exporturilor spre Rusia, relatează Reuters.

Sancţiunile occidentale impuse în urma asaltului militar rus din Ucraina au izolat deja Rusia la un nivel nemaiîntâlnit până acum în cazul unei economii atât de mari.

Zelenski a spus că presiunea economică trebuie crescută, cerând practic un embargou comercial internaţional asupra Rusiei.

"Boicotaţi importurile din Rusia. Dacă nu aderă la regulile civilizate, atunci ar trebui să nu mai primească bunuri şi servicii din partea civilizaţiei. Să fie hrăniţi de război", a transmis luni Zelenski, printr-un nou mesaj video.