Lanțul de cinematografe Kinopark/Kinoplexx Theatres din Kazahstan a anunțat că își va închide activitatea în Rusia începând cu 1 aprilie pentru o perioadă nedeterminată, relatează agenția de presă rusă Tass.

Reteaua de cinema KinoParkFoto: captura foto

„Stimați spectatori, cinematografele Kinopark/Kinoplexx Theatres sunt închise temporar de la 1 aprilie. Din cauza evenimentelor recente, marile companii de film străine care operează în Rusia refuză să ne furnizeze filme”, a transmis oficial compania potrivit Tass.

După explică Almaz Maldybaev, șeful rețelei Kinopark/Kinoplexx Theatres, într-un videoclip pe rețeaua de socializare Instagram, este vorba despre refuzul de a oferi filme de către marile companii de la Hollywood.

„Nu avem nimic de difuzat de la 1 aprilie. Prin urmare, Kinopark / Kinoplexx va fi obligat să se închidă pe o perioadă nedeterminată de la 1 aprilie. Îmi pare rău, dar aceasta este realitatea”, a explicat el.

Cinematografele Kinopark sunt o rețea care operează în orașele mari ale Rusiei. La sfârșitul anului 2021, rețeaua combinată a companiei opera 25 de cinematografe cu o capacitate totală de peste 18.600 de locuri.