Forțele armate ucrainene au dezvăluit o fotografie cu ceea ce afirmă că sunt primii voluntari ai legiunii internaționale de străini care s-au înrolat pentru a lupta în Ucraina împotriva Rusiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmase joia trecută într-un videoclip emoționant urcat pe canalul său de Telegram că 16.000 de străini s-au oferit voluntari pentru a lupta pentru Ucraina.

Marțea trecută autoritățile ucrainene au ridicat temporar cerințele de viză pentru voluntarii străini care doresc să intre în țară și să se alăture luptei împotriva forțelor ruse.

„Nu avem nimic de pierdut în afară de propria noastră libertate”, a spus Zelenski în discursul său, menționând că aliații internaționali ai Ucrainei trimit zilnic provizii de arme.

Din ce țări provenin voluntarii ce vor să lupte pentru Ucraina

În timp ce cetățenii străini luptă în Ucraina din 2014, când separatiștii susținuți de Rusia au ocupat părți din regiunea Donbas, experții care urmăresc luptătorii străini spun că acest număr este foarte mare acum.

Oficialii americani afirmă că Rusia a început să recruteze luptători sirieni pentru războiul urban din Ucraina, în speranța că expertiza lor în războiul urban poate ajuta forțele ruse să preia controlul asupra Kievului.

„Primii voluntari ai Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei sunt deja pe poziții la periferia Kievului. Voluntari din SUA, Marea Britanie, Suedia, Lituania, Mexic și chiar India”, afirmă o postare făcută luni pe contul de Facebook al forțelor armate ucrainene.

---

Desfășurarea evenimentelor din Ucraina în ziua a 13-a de invazie este LIVETEXT aici pe HotNews.ro.