Papa Francisc face un apel la încetarea războiului în Ucraina, asigurarea de coridoare umanitare astfel încât cei care fug de război să poată ajunge la adăpost. El a făcut apelul în timpul discursului său de duminică în Piața Sf. Petru, unde se aflau 25.000 de pelerini, unii purtând steaguri ucrainene.

Papa FranciscFoto: Massimiliano Migliorato-CPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Dragi frați și surori, Râuri de sânge și lacrimi curg în Ucraina. Nu este doar o operațiune militară, ci un război care seamănă moarte, distrugere și mizerie. Numărul victimelor este în creștere, la fel ca și persoanele care fug de moarte, în special mame și copiii. Nevoia de asistență umanitară în această țară cu probleme crește dramatic din oră în oră. Fac un apel din inimă pentru ca acele coridoare umanitare să fie cu adevărat securizate și pentru ca ajutorul să fie garantat iar accesul facilitat în zonele asediate, pentru a oferi un ajutor vital fraților și surorilor noștri asupriți de bombe. Le mulțumesc tuturor celor care primesc refugiați. Mai presus de toate, implor ca atacurile armate să înceteze și ca negocierea și bunul simț să prevaleze. Și ca dreptul internațional să fie respectat încă o dată!”, a spus Papa, potrivit Vatican News.

”Să ne rugăm împreună pentru Ucraina: avem steagurile ei în față. Să ne rugăm împreună, ca frați și surori, Maicii Domnului. Sfântul Scaun este gata să facă totul, să se pună în slujba acestei păci. În aceste zile, doi cardinali au mers în Ucraina, pentru a sluji poporul, pentru a ajuta pe cei nevoiași. Prezența celor doi Cardinali acolo înseamnă prezența nu numai a Papei, ci a întregului popor creștin care vrea să spună: „Războiul este o nebunie! Opreți acest război! "