Comanda Infanteriei Marine ucrainene afirmă că a distrus azi-noapte zeci de elicoptere rusești aflate la sol pe un aeroport din regiunea Herson ce era sub controlul forțelor de invazie trimise de Vladimir Putin.

Ucrainenii susțin că au dat o mare lovitură forțelor ruseștiFoto: Colaj foto

"Noaptea, soldații ucraineni au bombardat aerodromul Chornobaivka, în apropiere de Herson. Ocupanții deciseseră să își desfășoare parțial flota aeriană acolo. Treizeci de elicoptere inamice au fost distruse, precum și soldați și echipamente", se arată într-o postare pe Facebook citată de publicația Ukrinform.

Această informație a fost postată pe Twitter și de Illia Ponomarenco, reporter de domeniul Apărării la Kyiv Independent, care a scris pe rețeaua de socializare că 30 de aeronave inamice au fost distruse de infanteria marină ucraineană. Kyiv Post a postat și el pe Twitter despre lovitura dată pe aeroportul din Chornobayivka.

Herson e singurul oraș mai mare din Ucraina capturat de ruși.

Informația a apărut și pe fluxul Reuters, cu precizarea că nu este confirmată.

Pe rețelele de socializare circulă și imagini video ce ar arăta, de la distanță, exploziile de pe respectivul aeroport:

Citește și:

Ucraina a spus luni dimineață că totalul elicopterelor rusești doborâte a ajuns la 68, o creștere de 20 față de bilanțul de duminică. De asemenea, numărul de done inamice distruse a urcat de la 4 la 7.

---