În Odesa a fost pus un panou rutier care nu conține indicații de orientare, ci un mesaj adresat invadatorilor ruși într-un limbaj foarte dur, potrivit unei imagini surprinse de corespondentul Guardian, Shaun Walker.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Înainte: duceți-vă dracului. La stânda: duceți-vă dracului din nou. La dreapta: Duceți-vă dracului în Rusia”, scrie pe panoul din Odesa.

Jurnalistul a revenit cu o altă postare în care spune că primește enorm de multe mesaje în care i se spune că imaginea este modificată în Photoshop și este certat că nu și-a dat seama că este un fals. ”Am făcut eu însumi fotografia acum trei ore. Aici este de la o distanță mai mare”, adaugă Shaun Walker.

Astfel de panouri par să mai fi fost plasate și în alte părți din Ucraina, departamentul de drumuri postând la începutul invaziei o poză similară, împreună cu îndemnul de a scoate panouri rutiere pentru a deruta inamicul.

Duminică președintele Zelenski a afirmat că forțele ruse se pregătesc să bombardeze Odesa, al treilea cel mai mare oraș al Ucrainei.