Deși în primele zile ale războiului Rusia nu a publicat prea multe informații cu „operațiunea militară specială”, iar Ucraina a luat avans în „războiul” imaginilor de pe front. De câteva zile, însă, Rusia a pornit o ofensivă de imagine pe YouTube.

Militarii ruși la CernobîlFoto: Captura YouTube

Într-un clip video publicat luni, Ministerul rus al Apărării publică imagini, pe acorduri muzicale rusești, cu intrarea trupelor sale la centrala atomică de la Cernobîl.

Tot în clip sunt prezentate și câteva din succesele trupelor pe drumul lor spre centrală: blindate ucrainene distruse, poziții fortificate atacate și capturi de armament.

Rusia susține că în 12 zile de război ar fi reușit să distrugă 2.396 de obiective de infrastructură militară a Ucrainei, să doboare 99 de avioane și elicoptere și să neutralizeze peste 800 de tancuri și blindate, 84 de lansatoare de artilerie reactiva, sute de tunuri de artilerie, mortiere și vehicule militare.

De cealaltă parte, Ucraina susține că în 12 zile de război, Rusia ar fi pierdut peste 11.000 de soldați (morți, răniți sau capturați), 290 de tancuri, aproape 1.0000 de blindate, 46 de avioane și 68 de elicoptere.

Vezi și:

---