Miliardarul rus Oleg Deripaska - fondatorul gigantului rus al aluminiului Rusal - a transmis pe Telegram un nou mesaj în care cere pace în Ucraina „cât mai curând posibil”, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reacționând la o afirmație a istoricului israelian Yuval Noah Harari despre invazia Rusiei în Ucraina, miliardarul rus a fost de acord cu Harari că „avem nevoie de pace”.

Deripaska - care a fondat unele dintre cele mai mari companii industriale din Rusia - a adăugat că „întreaga lume va fi diferită, iar Rusia va fi diferită” în urma conflictului.

Washingtonul a impus sancțiuni împotriva lui Deripaska și a altor oligarhi din cauza legăturilor lor cu Putin, după presupusul amestec al Rusiei în alegerile americane din 2016.

Vladimir Lisin, un alt oligarh al lui Putin, spune că viețile pierdute în Ucraina sunt „o tragedie greu de justificat”

Și oligarhul rus Vladimir Lisin - acționarul majoritar al grupului metalurgic NLMK - le-a transmis angajaților săi că pierderile de vieți omenești din Ucraina sunt o tragedie greu de justificat și a cerut o rezolvare diplomatică pașnică a conflictului, scrie Reuters.

Lisin, care este directorul NLMK și principalul acționar al companiei, a făcut afirmațiile într-o scrisoare transmisă personalului grupului și care a fost publicată pe rețelele sociale de către unul dintre angajați. Lisin scrie că speră că războiul din Ucraina se va încheia curând și că va fi rezolvat pe cale diplomatică pașnică.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat, ulterior, autenticitatea scrisorii.

Oleg Deripaska și Mihail Fridman, doi dintre cei mai bogați și influenți oameni de afaceri de la Moscova, au fost primii oligarhi ruși care au cerut, încă de acum o săptămână, încetarea războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Ei au reacționat imediat ce Uniunea Europeană, Statele Unite, Canada și Marea Britanie au anunțat primele sancțiuni economice fără precedent împotriva Rusiei.

CITEȘTE ȘI: