Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cerut luni noi sancțiuni internaționale împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina, propunând boicotarea petrolului rusesc și a altor produse vândute de Rusia și oprirea exporturilor către Rusia, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zelenski a declarat că presiunea economică trebuie să fie crescută, cerând un embargo comercial internațional asupra Rusiei.

"Deoarece invazia continuă, iar Rusia nu și-a abandonat planurile împotriva Ucrainei, atunci este necesar un nou pachet de sancțiuni... de dragul păcii", a spus el într-un mesaj video, cerând în special boicotarea petrolului și produselor petroliere rusești.

"Boicotați exporturile către Rusia - dacă nu aderă la regulile civilizației, atunci nu ar trebui să primească bunuri și servicii din partea civilizației - lăsați-i să se hrănească cu război", a mai spus el.

Duminică, președintele Camerei Reprezentanților din Statele Unite, Nancy Pelosi, a spus că SUA „explorează” posibilitățile legale de a interzice importurile de petrol din Rusia.

Germania, în schimb este împotriva interzicerii importurilor de gaze și petrol din Rusia în cadrul viitoarei runde de sancţiuni.