Craterul adanc de cativa metri metri adancime care a inghitit un autoturism in noaptea de miercuri spre joi intr-o parcare din municipiul Ramnicu Sarat amplasata pe DN 2 reprezinta un sit arheologic medieval de importanta nationala, arhelogii urmand sa demareze cercetarea acestuia, a anuntat joi directorul Muzeului Judetean Buzau, Laurentiu Grigoras, citat de Agerpres.

Masina inghitita de asfalt in Ramnicu SaratFoto: stiridebuzau.ro

Directorul Muzeului Judetean Buzau a mai declarat pentru Agerpres ca "ar putea fi vorba de o crama medievala care s-a surpat si un tunel de legatura cu o manastire din apropiere".

"Cercetarea arheologica va demara in curand in vederea stabilirii vechimii acestui sit arheologic, iar Primaria va decide daca il va conserva sau nu", a mai declarat sursa citata.

Craterul format joi dimineata, in jurul orei 03.00, a inghitit un autoturism care se afla in parcare, surparea provocand un zgomot puternic.

"Se putea si se mai poate produce o tragedie, caci este vorba de catacombele orasului vechi care traveseaza Drumul European", a declarat pentru Agerpres primarul municipiului Ramnicu Sarat, Sorin Carjan.

Potrivit sursei citate, "autoritatile locale au imprejmuit zona, circulatia pe DN 2 fiind deviata pe strazile invecinate".