Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa infiinteze o firma a Primariei Bucuresti - Centrul Zonal pentru Dezvoltare Metropolitana Bucuresti, pe sest, a declarat joi, inainte de sedinta de Consiliu General, consilierul PMP Robert Turcescu. Acesta a declarat ca, desi Consiliul General nu a aprobat inca infiintarea societatii, s-au facut demersuri la Registrul Comertului privind disponibilitate si rezervarea firmei. Potrivit documentului, principalul obiect de activitate al firmei este activitati de consultanta pentru afaceri si management, iar la obiectele secundare - realizarea de sondaje de opinie, activitati imobiliare si de turism.

Proiectul de infiintare a firmei Primariei BucurestiFoto: Facebook / Robert Turcescu

"Un document circula deja pe holurile si prin birourile Primariei Capitalei, dar este din nou in situatia de a nu fi supus unei dezbateri publice. Este un proiect de hotarare in care se vorbeste despre infiintarea societatii SC Centrul Zonal pentru Dezvoltare Metropolitana Bucuresti SRL. Este un proiect a carui autenticitate nu o poate contesta nimeni cata vreme s-au facut demersuri la Registrul Comertului privind disponibilitate si rezervarea firmei si poarta si un numar - 3416585/22 august 2016. De fapt, este vorba de transformarea PMB in SRL , i-as spune chiar Firea SRL pentru ca aceasta societate comerciala cu raspundere limitata pe care vrea sa o infiinteze doamna primar general ar urma sa aiba ca principal obiect de activitate activitati de consultanta pentru afaceri si management. Foarte interesant este ce presupune infiintarea acestei societati in activitatile secundare", a declarat Robert Turcescu.

Obiectele secundare de activitate sunt:

- cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii;

- inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate;

- administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract ;

- activitati ale directiilor, birourilor administrative centralizate ;

- activitati de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii;

- activitati de arhitectura;

- activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea;

- activitati de testari si analize tehnice;

- cercetare - dezvoltare in stiinte sociale si umaniste

- activitati de studiere a pietei si de sondare a opiniei publice;

- alte activitati profesionale stiintifice si tehnice;

- alte servicii de rezervare si asistenta turistica;

- activitati de servicii suport combinate;

- alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi;

- servicii de activitate publica generala;

- alte forme de invatatmant;

- activitati de suport pentru invatamant;

- activitati de creatie artistica;

- alte activitati recreative si distractive;

- alte activitati de servicii.

"Prin infiintarea acestei societati se incearca practic transformarea PMB intr-un SRL. Practic ar urma sa fie anihilata atat activitatea CGMB cat si raspunderea pe care in mod firesc cetatenii atunci cand au votat-o pe d-na Firea ca Primar General i-au dat aceasta incredere sa rezolve problemele orasului", a mai spus Turcescu.

Reactia Primariei Bucuresti: "Proiectul de hotarare despre care se face vorbire nu se afla pe Ordinea de zi a sedintei de Consiliu General care se desfasoara astazi si nu este o initiativa a Primarului General. Va precizam ca, in acest moment, exista zeci de initiative ale fostilor sau actualilor consilieri generali, ori initiative cetatenesti, aflate in diverse stadii ale circuitului de avizare, la directiile de specialitate, Directia Juridica si la Directia de Asistenta Tehnica si Juridica. Respingem pe aceasta cale orice interpretare facuta pe acest subiect si consideram ca este inca o incercare de intoxicare a opiniei publice cu scopul de a afecta imaginea Primarului General in contextul apropiatei campanii electorale".