Primaria a dat un teren de circa 11.000 mp de pe bd. Vasile Milea nr. 5 pentru mutarea spitalului SRI

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 15 decembrie 2015, 15:55 Actualitate | Administratie Locala

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis marti ca spitalul SRI din nordul Capitalei sa fie mutat in Sectorul 6, pe Bd. Vasile Milea nr. 5, pe un teren in suprafata de 11.382 mp.   Printr-o hotarare adoptata in 2014, CGMB a dat acest teren in folosinta gratuita catre Fundatia Olimpica Romana, pe o perioada de 15 ani, pentru realizarea unui patinoar acoperit si a unuia descoperit. Investitia urma sa fie facuta de omul de afaceri Ion Tiriac, insa acesta a renuntat deoarece hotararea nu indeplinea criteriile de legalitate.  

"Secretariatul General al Guvernului ne-a comunicat faptul ca Guvernul Romainiei a aprobat, in sedinta din data de 11.11.2015, Nota Secretariatului General al Guvernului intocmita pe baza solicitarii Serviciului Roman de Informatii, avand ca obiect transmiterea unei cereri catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in scopul adoptarii de catre acesta a unei hotarari privind trecerea unui imobil cu suprafata de 11.382 mp, situat in municipiul Bucuresti, bd. Vasile Milea nr. 5G, sector 6, din domeniul public al municipiului Bucuresti in domeniul public al statului, in vederea darii in administrarea Serviciului Roman de Informatii, pentru stabilirea sediului Spitalului Clinic de Urgenta Prof. dr. Agrippa lonescu", se arata in expunerea de motive aferenta proiectului.

SRI a solicitat Guvernului acest teren pentru a scapa de chiria pe care o plateste acum pentru Spitalul Clinic de Urgenta Prof. dr. Agrippa lonescu, aflat in prezent pe strada Arhitect Ion Mincu din Sectorul 1, dupa ce imobilul a fost restituit.
Conform solicitarii transmise de SRI, in prezent Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. dr. Agrippa lonescu" isi desfasoara activitatea in doua locatii, respectiv in sediul din municipiul Bucuresti si in sediul din comuna Balotesti, judetul Ilfov.

"In aplicarea prevederilor Legii nr. 10/2001, sediul din municipiul Bucuresti al Spitalului Clinic de Urgentta "Prof. dr. Agrippa lonescu", situat pe strada Arhitect Ion Mincu nr. 5-7, sectorul 1, a fost restituit in natura, in totalitate, persoanelor indreptatite. Restituirea imobilului s-a realizat cu obligatia de mentinere a afectatiunii pentru o perioada de pana la 5 ani, Serviciul Roman de Informatii achitand noilor proprietari o chirie lunara stabilita potrivit Hotararilor Guvernului nr. 1886/2006 si nr. 507/2014. In acest context, pentru utilizarea fondurilor publice in conditii de economicitate, eficienta si eficacitate, in conditiile in care, pe termen lung, inchirierea imobilului nu reprezinta o solutie viabila, coroborat cu imposibilitatea dezvoltarii unei investitii strict necesara modernizarii actualului sediu al spitalului pentru aducerea acestuia la standardele impuse in domeniul sanatatii, au fost initiate demersurile legale pentru relocare intr-un nou sediu cu destinatia spital. Astfel, la nivelul municipiului Bucuresti a fost identificat un teren cu suprafata de 11.382 mp, situat in municipiul Bucuresti, Bulevardul Vasile Milea nr. 5G", preciza SRI in cererea transmisa Guvernului.

Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

1977 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    CIA are spitale proprii? (Marţi, 15 decembrie 2015, 22:47)

    verdeata [utilizator]

    sau numai SRI, KGB?


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă