Primaria Capitalei va plati circa 46 milioane lei pentru restaurarea Palatului Voievodal "Curtea Veche" din Centrul Istoric al Bucurestiului, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Lucrarea ar urma sa fie gata in doi ani.

Muzeul Curtea VecheFoto: USER UPLOADED

"Proiectul are ca scop, in afara protejarii, restaurarii si consolidarii si functioneaza si punerea in valoare a vestigiilor. Proiectul recomanda o serie de interventii absolut necesare asupra vestigiilor, unele directe, cu rol de asigurare a integritatii si stabilitatii structurii, altele indirecte, cu rol de a inlatura factorii ca pun in pericol starea monumentului", se arata in expunerea de motive a proiectului.

In 2007 Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat 45 de milioane lei pentru restaurarea palatului, urmand ca 85% din bani sa provina din fonduri europene nerambursabile. De atunci insa nu s-a mai intamplat nimic.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii municipalitatii spun ca isi mentin pozitia si ca vor accesa fonduri europene pentru reabilitarea monumentului, fiind necesara reaprobarea documentatiei in CGMB pentru depunerea dosarului necesar obtinerii finantarii nerambursabile.