O echipa de politisti apartinand Patrulei Calare, unitate care sprijina Politia Locala a Municipiului Bucuresti, a fost atacata, miercuri dimineata, de un caine lasat nesupravegheat de stapanul sau, in Parcul Herastrau. Bucuresteanul a fost amendat de oamenii legii pentru ca nu si-a tinut patrupedul in lesa, informeaza un comunicat al Politiei Locale, citat de Agerpres.

"Miercuri dimineata, in timp ce intra in dispozitiv in Parcul Herastrau, un echipaj din Patrula Calare a Municipiului Bucuresti a fost atacat de un caine agresiv din rasa Rottweiler. Cainele - care nu avea nici lesa si nici botnita - a scapat de sub supravegherea stapanului si a sarit la picioarele unuia din caii ce forma patrula care urma sa monitorizeze o zona a parcului Herastrau. Dupa primul atac, cainele (care nu mai asculta de comenzile stapanului) a sarit la pieptul celui de-al doilea cal, incercand sa-i sfasie carnea (...) Dupa calmarea animalului agresiv, stapanului acestuia i s-a aplicat de catre Politia Locala a Municipiului Bucuresti amenda maxima pentru nerespectarea Ordonantei 55/2002 referitoare la regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi", se arata in comunicat.

Cainele nu a atacat doar caii Politiei Locale, ci si un alt patruped din parc.

Totodata, caii au primit ingrijirile medicale necesare, fiind nevoie sa li se administreze un antibiotic.

"Patrula Calare a Municipiului Bucuresti a dispus inlocuirea echipajului cu un altul care a continuat monitorizarea parcului Herastrau", precizeaza comunicatul Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.