Este prima femeie din Romania care a ajuns in Antarctica si prima sexagenara din lume care a atins cei doi Poli, pe schiuri, intr-un singur an. La 70 de ani, Uca Marinescu de-abia asteapta sa plece in expeditia care o va purta in jurul lumii si povesteste, pentru SmartWoman, de unde a pornit totul, cum a castigat batalia cu ghetarii si care este sursa ei de energie.

M-am nascut cu aceasta "chemare" spre departari, spre locuri necunoscute

Andreea Flintoaca: De unde pasiunea pentru calatorii?

Uca Marinescu: Pot sa spun ca m-am nascut cu aceasta "chemare" spre departari, spre locuri necunoscute. Acum cativa ani, intr-o intalnire si discutie cu un calugar tibetan, mi-a descoperit reincarnarile si mi-a spus ca am fost un pescarus arctic. Este o pasiune cu care m-am nascut si care a fost educata de familia mea: de mic copil am calatorit pe munte, n-am stat o clipa, am fost obisnuita cu miscarea si cu natura. Iubesc natura.

Andreea Flintoaca: De ce China si cum v-a venit ideea de a pleca in expeditie la 50 de ani?

Uca Marinescu: Eu am o biblioteca oarecum mare cu foarte multe carti si cam doua treimi din ele sunt despre exploratori care au cercetat lumea. As putea sa dau ca exemplu faptul ca pe Jules Verne eu il citesc si acum, desi l-am citit la 11 ani, l-am mai citit si mai tarziu, dar de fiecare data descopar altceva la el. Mircea Eliade, de asemenea, cu filozofia lui, este pe un loc superior la mine si ceilalti exploratori.

Citeste intreaga poveste pe SmartWoman.ro