(P) Dupa valul de ger care a cuprins intreaga tara saptamanile trecute, temperaturile s-au mai domolit, iar acum ninge molcom. Semn bun. Pentru "Saptamana mondiala a orientarii pe schiuri", inseamna conditii perfecte de derulare a competitiei.

400 de sportivi din 25 de tari vor lua parte la Ski Orienteering Winter World Week, intre 8-14 februarie 2010, la Miercurea Ciuc. In aceasta perioada, vor avea loc 3 competitii individuale: Campionatul European de Seniori (care este si etapa de Cupa Mondiala), Campionatul Mondial de Tineret si Campionatul European de Juniori.

Orientarea pe schiuri este similara cu orientarea practicata pe timpul verii. Cea de iarna se diferentiaza insa prin modul de deplasare, care se realizeaza cu ajutorul schiurilor fond. Traseul de concurs este trasat anterior, in padure, prin urme batatorite si marcate corespunzator pe o harta. Sportivul trebuie sa viziteze un numar de puncte de control marcate dinainte, in cel mai scurt timp posibil, avand la indemana o harta si o busola.

Citeste mai mult pe Think Outside the Box.