Furturile, comertul ilegal, actele de vandalism sau orice alta abatere de la lege, din zonele aglomerateale Sectorului 1, vor fi supravegheate de camere video. Primaria Sectorului 1 a decis ca, pana la sfarsitul acestei luni, sa amplaseze camere video in Gara de Nord, strada Stefan Burileanu (Aviatiei), Soseaua Chitilei nr 221 si la Piata “16 Februarie” .

Cinci camere video - amplasate la Gara de Nord, strada Stefan Burileanu (Aviatiei), Soseaua Chitilei nr 221 si la Piata “16 Februarie” (intersectia strazilor Muntenia si Pietei) - vor fi conectate la dispeceratul Politiei Comunitare Sector 1 si vor transmite imagini “live” din zonele monitorizate.

Aceste zone vor fi supravegheate permanent. Potrivit unui comunicat de presa transmis de Primaria sectorului 1, aparatura folosita are posibilitatea de supraveghere continua a zonei, pe o raza de 200 metri, intrucat camera permite rotirea la 360 de grade si marirea optica a imaginii de peste 30 de ori. Sistemul de monitorizare permite salvarea imaginii si printarea ei in timp real, dar si stocarea imaginilor inregistrate pe o perioada de 30 zile.

"Pentru inceput, primele camere au fost montate la Gara de Nord, zona cea mai aglomerata din sector. Pana la sfarsitul lunii aprilie, camere video vor fi montate si in celelalte locatii", se arata in comunicat.

Sistemul permite si supravegherea altor obiective de interes public, dotate deja cu camere video (scoli, gradinite, asociatii de proprietari etc). O echipa de operativa a Politiei Comunitare este pregatita, permanent, sa intervina rapid atunci cand se produc evenimente deosebite.