Liviu Dragnea, a criticat, joi, la Buzău Uniunea Europeană spunând că ”acest așa-zis principiu al Europei cu două viteze nu poate susține coeziunea” și ”nu există din păcate acea unitate în principii așa cum era când s-a creat”. De asemenea, Dragnea l-a criticat pe președinte, deși a zis că va răspunde afirmațiilor acestuia de la Sofia potrivit cărora ”cineva se uită prea des la filme cu mafioți” și acuzațiilor cum că ”sunt anumite persoane în România care încearcă să inducă ideea că trebuie să alegem între SUA și UE”.

Liviu DragneaFoto: PSD

Potrivit liderului PSD, ”este necesară multă înțelepciune, este cazul să facem apel la liderii europeni care au astfel de idei (a Europei cu două viteze, n.r.) să fim împreună și la bine și la rău” și să ofere o șansă țărilor care au nevoie de ajutor și care au fost în comunism.

Întrebat cum comentează criticile președintelui Klaus Iohannis, Dragnea a spus că ”eu respect o cutumă și o voi respecta, dar din păcate dumnealui se vede că nu respectă. Când un oficial român este plecat din țară eu nu am vorbit de rău, indiferent cine e, astfel să nu fie pus într-o situație delicată”. În ceea ce privește declarația lui Iohannis cum că sunt persoane care se uită la filme cu mafioți, Dragnea spus: ”Este acolo, este președintele acestei țări, când se va întoarce în țară veți auzi răspunsurile mele”.

Președintele Klaus Iohannis a criticat dur actuala coaliție de guvernare în ceea ce privește politica externă, afirmând căsunt unii care vor să inducă ideea că trebuie să alegem între UE și SUA, aceasta fiind o idee profund toxică. Iohannis a mai spus că pilonii politicii externe rămân parteneriatul cu SUA și UE.