Horia Ciorcila, presedinte al C.A. al Bancii Transilvania, are o avere estimata la 120 milioane euro. A fost acţionar la Astral, iar acum activeaza pe piaţa imobiliara fiind acţionar la cateva firme care investesc in domeniu.

„Vom avea 35 de parlamentari an Europa, mi se pare un motiv suficient de bun ca sa-i acordam 10 minute si sa iesim din casa pentru asta. Mie nu mi s-a antamplat niciodata sa lipsesc de la vot. Europarlamentarii nostri trebuie sa priceapa si sa acţioneze an asa fel ancat sa ne integram antr-un mod mai accelerat. Sa fie pregatiţi pentru ce au de facut si sa accelereze lucrurile. In privinţa referendumului, eu am cam fost plecat din ţara, votez, dar mi se pare normal sa nu ma pronunţ asupra aspectului politic.”

Iosif Pop conduce compania imobiliara Imofinance, cu un volum de active evaluate la circa 46 milioane de euro, a fondat Camera de Comerţ din Cluj, Banca Transilvania, pe care a si condus-o o vreme.Pop vrea de la europarlamentari sa obţina la Bruxelles condiţii de competiţie egala cu ceilalţi oameni de afaceri din celelatlte ţari. Sa aduca finanţare pentru infrastructura si sa-i apere pe românii aflati anafara graniţelor de orice tip de discriminare, astfel ancat ei sa fie trataţi asemenea celorlalţi europeni.

„Nu voi fi pentru ideea presedintelui de vot uninominal pentru simplul motiv ca avem deja o lege an acest sens. Eu prefer legea unei idei, ideea este ceva improbabil, dar legea are conţinut si o pot evalua. Asta e! In privinţa asta sant un om al exactitaţii.”

Liviu Florian, om de afaceri cu o avere estimata la aproximativ 20 milioane de euro, deţine doua fabrici de preparate din carne, doua abatoare si o fabrica de nutreţuri combinate, 6.000 hectare de teren, 32 hectare de hale si vreo 50 de magazine. Considera ca de acum anainte trebuie sa avem asteptari mai mari de la relaţia noastra cu Europa, iar reprezentanţii români an Parlamentul european trebuie sa se lupte pentru condiţii de egalitate.

„Voi vota la referendum, pentru ca trebuie o schimbare an politica. Putem incepe de aici. Din pacate eu nu m-am implicat pana acum an nici o campanie electorala. Dar de acum anainte, daca trebuie o voi face. Nu stiu daca pentru o platforma sau pentru mai multe partide. Dar cred ca nu e rau sa ne implicam.”

Petru Prunea este presedintele Consiliului de Administraţie al singurei societaţi de investiţii financiare din Transilvania cotate la Bursa, SSIF Broker Cluj-Napoca. Detine la aceasta companie actiuni cu o valoare de piata de aproximativ 5 milioane de euro. Profesor universitar de economie, un critic dur al vieţii politice românesti din ultimii ani.

„Nu merg la vot, eu nu vreau sa fiu victima unui impostor, a presedintelui Traian Basescu. Nu-i fac eu jocul, nu cad in capcana lui! Nici nu am cunoscuţi care sa mearga, fac treburi gospodaresti acasa, astazi. Nu votez nici pentru europarlamentari! N-aţi vazut pe cine au pus pe liste? Doar n-o sa votez cu Becali, care nici româneste nu stie sau cu madame Weber care acum e liberala, a fost pe la Basescu, a fost oengista, sau cu ce-a pus PD-ul pe liste? Nu am ancredere an nicio echipa promovata de partide!Ar trebui sa fie oameni pregatiţi, cu o cultura, ca Puscas, sa ne reprezinte cu succes, nu e joaca treaba asta cu Europa!”

Octavian Buzoianu, fost manager al producatorului de bere Ursus, deţine, impreuna cu fratele sau, un imobil central extrem de valoros lânga Primaria Cluj, un hotel de patru stele, alaturi de alte proiecte imobiliare.

Considera ca prima impresie conteaza si an privinţa reprezentarii noastre an Parlamentul European.

„Ma duc la vot si astept de la ei sa ne reprezinte astfel ancat sa redea valoarea acestei ţari, pentru ca avem o valoare. De ei depinde sa ce masura antreaga Europa va anţelege ca si noi contam”.

Razvan Rotta, acţionar la Compexit Trading si la Banca Transilvania, membru al grupului de fondatori ai BT alaturi de Marius Nicoara, Horia Ciorcila si Horia Uioreanu, nu merge la vot. Se afla in Bucuresti si spune ca nu doreste sa voteze, pentru ca se considera departe de politica.

Sunt un tip apolitic. Nu am fost an niciun partid si nu ma intereseaza sa fiu.” Rotta este cel care a imortalizat in imagini fotografice revoluţia româna de la Cluj.