Elena Udrea, candidatul PMP la presedintie, a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca in 2006 a fondat o firma alaturi de fostul sau sot si de omul de afaceri Nicolae Dumitru (cunoscut si ca Nicu Niro, implicat si el in dosarul Microsoft). Firma avea ca scop construirea unui imobil, dar ea nu a functionat niciodata, a spus Udrea.

Interviul a fost realizat cu echipament NIKON

Red: Un alt vizat in dosarul Microsoft este Nicolae Dumitru, E adevarat ca ati fost asociata cu el in firma New Global Investments, fondata in 2006?

Elea Udrea: Firma nu a apucat niciodata sa functioneze, cred ca nici nu a fost inregistrata in Registrul firmelor. A fost o intentie de a construi impreuna un imobil, dupa care s-a renuntat la aceasta firma. O intentie in perioada aceea de a construit un imobil impreuna. Il cunosc pe dl Nicolae Dumitru, dar cel mai bine il cunosc cei care locuiesc in cartier acolo, dl Ponta.

Red: Dv. aveati 25% din firma, sotul 25%, Nicolae Dumitru 50%. Aveati o relatie cel putin de incredere cu Nicolae Dumitru?

Elena Udrea: Da, probabil, nu-mi amintesc. Eu nu contest ca-l stiu pe dl Nicolae Dumitru, asa cum de exemplu dvs. ati lucrat pentru dl Sima.

Red: Nu, nu am lucrat pt dl Sima, e o eroare. El a fost actionar minoritar.

Elena Udrea: Nu va face nimeni proces de intentie ca a plecat cu banii din tara, ca daca l-ati cunoscut stiti ce a facut dl Sima cu banii respectivi.

La vremea respectiva, in 2005-2006, cand voiam sa facem firma cu Nicolae Dumitru, nimeni nu avea probleme cu legea.