RISE Project continuă seria dezvăluirilor referitoare la cercurile de afaceri din jurul principalilor oameni politici din România. În cadrul acestui demers am obținut o serie de documente din Cipru care scot la iveală noutăți în legătură cu afacerile deloc transparente din jurul familei lui Mircea Geoană.

Înscrisurile de la registrul companiilor din Cipru arată că Gheorghe Barba, vărul nevestei lui Mircea Geoană, împreună cu John Rakolta jr., unul dintre oamenii de încredere ai lui Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţia SUA, deţine uzina MEFIN Sinaia, întreprindere specializată în producţia de pompe de injecţie. Atât Barba cât şi Rakolta sunt printre cei mai importanți susținători ai carierei politice a lui Mircea Geoană.

Rudele lui Geoană, patroni la Mefin alături de susţinătorul lui Mitt Romney

Cu toate că privatizarea Mefin Sinaia ar fi trebuit să fie un proces transparent, vânzarea uzinei de către statul român a fost făcută, în 2003, către o societate de tip offshore din Cipru: DCI Walbridge Partners Limited, înregistrată la Limassol. Această companie a preluat majoritatea acțiunilor MEFIN SA, societatea din România pe care funcționează întreprinderea cu acelaşi nume.

Citeste tot articolul si comenteaza pe RISE Project