Franta este anul acesta invitata de onoare a Bookfest-ului. Iar RFI Romania este onorata sa fie unul dintre partenerii acestei manifestari. In emisiunile noastre vorbim deseori despre carti, despre autori francezi, despre literatura si eseuri. De data aceasta, timp de cinci zile, de miercuri 30 mai, pana duminica 3 iunie, vom fi in „mijlocul evenimentelor”, vom fi acolo unde se lanseaza cartile, se intervieveaza autori, se comenteaza despre romane si scriitori.

Una dintre emisiunile cele mai cunoscute, Zebra, va fi realizata chiar de la Bookfest. Mihaela Dedeoglu va sta de vorba cu scriitori romani si francezi, printre ei numarandu-se Dominique Fernandez (autorul cărţii “Rapsodia română”) Michel Houellebecq (Premiul Goncourt 2010) sau exilatul Nedim Gürsel ( “Fiicele lui Allah”). Vor fi multe emisiuni speciale si vor fi multe informatii si pe www.rfi.ro

De asemenea, una dintre cele mai cunoscute „voci” ale RFI Romania va fi si ea prezenta la Bookfest, in calitate de autor. E vorba despre Matei Visniec, stabilit in Franta de peste 20 de ani si probabil cel mai cunoscut dramaturg roman contemporan. Indragostit de Franta si de literatura ei, Matei Visniec face o recomandare pentru cei care vor sa descopere autorii francezi contemporani : „Dacă ar fi să recomand unui cititor român trei autori contemporani francezi pe care nu are voie în nici un caz să-i rateze aş spune Michel Tournier, Le Clézio şi Patrik Modiano. Dacă mi-ar cere cineva să-i recomand un autor atipic, o perlă rară, un titlu insolit, aş spune instinctiv Philipe Delerm şi cartea sa "La première gorgée de bière et autres plaisirs minuscules (Prima înghiţitură de bere şi alte plăceri minuscule)”.

Intre 30 mai si 3 iunie publicul roman are intalnire cu literatura si autorii francezi. Iar RFI Romania se bucura ca poate contribui la aceasta intalnire.