Dupa ce Victor Ponta i-a promis liderului PC, Daniel Constantin, ca va trece padurile in subordinea Ministerului Agriculturii, premierul desemnat s-a razgandit. El a declarat joi ca ONG-uile l-au convins sa renunte la decizie. Surse din interiorul USL au declarat pentru Hotnews.ro ca Ponta a luat decizia de a pastra padurile la Mediu pentru a nu fi acuzat de presa ca serveste interesele lui Dan Voiculescu.

Sursele citate sustin ca Ponta i-ar fi comunicat lui Daniel Constantin ca a luat decizia pentru ca nu doreste sa dea motive presei sa atace noul Guvern si sa-l acuze ca are interese comune cu grupul Intact al lui Dan Voiculescu.

Conservatorii au fost deranjati de decizie si au incercat sa-l faca sa se razgandeasca, insa Ponta le-ar fi transmis transant ca subiectul este inchis.

Ulterior, premierul desemnat Victor Ponta a declarat public joi ca a decis, in urma unor discutii cu organizatiile non-guvernamentale de mediu, sa nu mai transfere Padurile de la Ministerul Mediului la Ministerul Agriculturii.

"Din punct de vedere structural am inteles solicitarile pe care mi le-au adresat organizatiile neguvernamentale de protectie a mediului si stiti ca sunt foarte sensibil la ceea ce spun organizatiile din zona mediului si am revenit asupra deciziei de a transfera de la portofoliul Mediului la portofoliul Agriculturii zona padurilor. Padurile raman la Mediu, mi-au explicat cei de la ONG-uri si am inteles de ce trebuie sa fie acolo si de ce, din punct de vedere european, aceasta este solutia", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Liderul PC, Daniel Constantin ii solicitase lui Ponta ca Padurile sa treaca de la Ministerul Mediului la Ministerul Agriculturii deoarece "asa este normal"."Padurile s-au intors acolo unde le este locul, la Ministerul Agriculturii, si vizeaza pe de o parte punerea in valoare a potentialului agricol pe care il are Romania", a precizat Constantin.

Totodata, Constantin precizase ca i-a mai cerut lui Ponta ca Agentia de cadastru sa treaca la Ministerul Agriculturii pentru a se face comasarea terenurilor agricole.

Unul din jurnalistii de la Antena 3, Victor Ciutacu, a criticat pe blogul sau componenta guvernului Ponta la doua zile de la anuntarea componentei, in momentul in care nu era publica informatia privind pastrarea Padurilor la Mediu: "Desi inteleg ratiunile de provizorat pana la alegerile generale, senzatia e de incropeala si de plata a unor servicii politice anterioare prin crearea de sinecuri inutile", scrie Ciutacu.

Totodata, Ciutacu face referire la procesele ministerului Agriculturii cu Grivco: "Incompatibilitatile strigate sunt de un fariseism apoteotic. Cu toata presa portocalie la panda, Traian Basescu presedinte si procurorii DNA la usa, ce-o sa faca reprobabil Daniel Constantin? O sa retraga din instanta procesele Ministerului Agriculturii cu Grivco si o sa directioneze banii europeni catre firma familiei Voiculescu? Doar daca i-a luat subit Dumnezeu mintile!"

Cotidianul EVZ a scris ca preluarea portofoliului Ministerului Agriculturii este o tinta foarte importanta pentru afacerile grupului controlat Dan Voiculescu.