Bucurestenii care locuiesc in centrul Capitalei au ramas fara curent electric, joi seara, in urma unei avarii in cablurile de medie tensiune care alimenteaza zonele Panduri, Natiunile Unite, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Libertatii si partial, Bulevardul Unirii, transmite Mediafax. Enel informeaza, intr-un comunicat de presa, ca avaria s-a produs in jurul orei 18.00.

Patru echipe Enel Distributie Muntenia au intervenit pentru izolarea defectiunii si alimentarea progresiva a tuturor consumatorilor afectati, prin preluarea lor pe alte surse de energie electrica.

Potrivit Enel, din primele cercetari, avaria ar fi survenit unui incident intr-o galerie de cabluri de medie tensiune, cauzele exacte ale producerii acesteia urmand sa fie stabilite vineri.

Primarul Sorin Oprescu i-a cerut directorului RADET sa deplaseze in cel mai scurt timp toate generatoarele din dotare pentru a se asigura, pana la remedierea defectiunii, incalzirea apartamentelor afectate de pana de curent, informeaza, intr-un alt comunicat, Primaria Capitalei.

Potrivit RADET, sunt afectate 11 puncte termice (ceea ce inseamna aproximativ 100 de blocuri de locuinte).

Reprezentantii RADET au trimis deja generatoarele din dotare pentru a pune in functiune cateva dintre punctele termice afectate de avarie, arata municipalitatea.