O replica de 6.1 grade pe scara magnitudinii de moment a cutremurului din urma cu opt zile s-a produs miercuri dimineata in Haiti, a anuntat Institutul american de Geologie (USGS), potrivit Reuters.

Seismul s-a produs la ora locala 06.03 (13.03 ora Romaniei), la o adancime de circa 10 kilometri si la o distanta de 59 km vest de capitala Port-Au-Prince.

Nu exista deocamdata informatii despre eventuale victime su distrugeri.

Un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7.0 grade pe scara Richter, a lovit Haiti pe 12 ianuarie, fiind urmat de mai multe replici. Epicentrul a fost localizat la aproximativ 15 km in largul orasului Port-au-Prince, la adancimea de 10 km.

Cutremurul reprezinta "un dezastru major" pentru insula din Caraibe. Potrivit ultimului bilant dat publicitatii de autoritatile haitiene, acesta s-a soldat cu 75.000 de morti, 250.000 de raniti si peste un milion de sinistrati. ONU estimeaza ca au fost afectate de seism aproximativ trei milioane de persoane.

Intre timp, peste 40 de echipe internationale au fost angajate pentru a acorda ajutor haitienilor, in ultimele zile fiind descoperiti peste 90 de supravietuitori - dupa cum precizeaza Biroul ONU de coordonare a problemelor umanitare.

Haiti este cea mai saraca tara americana si are una dintre cele mai vulnerabile economii din lume. 70% din populatie traieste cu mai putin de 2 dolari pe zi, iar jumatate din locuitori sunt someri.