Un avion al companiei Blue Air care efectua, in noaptea de luni spre marti, un zbor pe ruta Madrid - Bucuresti, a aterizat de urgenta pe Aeroportul din Arad, din cauza unui cetatean roman care, aflat sub influenta alcoolului, a provocat scandal, relateaza NewsIn.

Pilotii aeronavei au raportat incidentul autoritatilor aeriene din Arad si au cerut voie sa aterizeze pentru evacuarea calatorului recalcitrant. Avionul a aterizat la Arad in jurul orei 3:40.

"Se poate spune ca a fost o aterizare de urgenta facuta din cauza unui cetatean aflat sub influenta alcoolului. El a devenit recalcitrant in timpul zborului, iar pilotii au luat legatura cu turnul de control, au raportat incidentul si au solicitat aterizarea. Persoana aflata sub influenta alcoolului era un tanar, cetatean roman, iar la aterizare a fost preluat de politisti, care vor efectua cercetarile ce se impun in acest caz", a declarat Dan Balacel, directorul Aeroportului International Arad.

Avionul si-a reluat zborul spre Bucuresti dupa aproximativ 30 de minute de la aterizarea pe Aeroportul din Arad.

Barbatul a fost amendat cu 200 de lei si pus in libertate

Cetateanul roman, in vasta de 30 de ani, a fost sanctionat pentru tulburarea linistii publice, iar amenda aplicata este in valoare de 200 de lei, potrivit Politiei Transporturi.

In cazul in care compania aeriana Blue Air va depune o plangere impotriva persoanei care a provocat aterizarea de urgenta pe Aeroportul din Arad, atunci aceasta va fi cercetata pentru infractiuni prevazute in codul aerian.