Coalitia a decis ca Guvernul sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului pentru noul Cod Penal si noul Cod Civil la inceputul lunii iunie, a anuntat vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur, dupa sedinta de luni dimineata a coalitiei PDL-PSD.

Gheorghe Flutur spune ca in urmatoarele doua saptamani vor mai avea loc consultari pe marginea celor doua proiecte, pentru ca acestea sa mai fie modificate conform ultimelor observatii, dupa care va urma asumarea raspunderii Executivului. Pana la inceputul lunii iunie urmeaza sa aiba loc intalniri cu reprezentanti ai societatii civile, pentru discutii privind proiectele de Coduri.

Asumarea raspunderii de catre Executiv va face ca cele doua Coduri sa poata fi adoptate de catre Parlament in procedura de urgenta.

Gheorghe Flutur a mai adaugat ca este posibil ca la sfarsitul lunii iunie sa fie finalizate si proiectele Codurilor de procedura.

Gheorghe Flutur a mai anuntat ca, in sedinta de luni dimineata, reprezentantii coalitiei au mai decis sa mandateze Ministerul Finantelor pentru a primi toate aprobarile necesare de la Comisia Europeana pentru capitalizarea CEC.