Stratul de zapada asternut in ultimele zile in Masivul Bucegi, la Varful Omu, atinge, duminica, aproape 40 de centimetri, iar la altitudini mari, pe versantii nordici, exista risc de producere a unor avalanse, potrivit meteorologilor, anunta Mediafax.

Potrivit meteorologilor de la Statia Meteo de la Varful Omu, situata la peste 2.400 de metri altitudine, stratul de zapada de pe platoul Bucegi atinge 37 de centimetri, iar vantul care a suflat cu putere noaptea trecuta a troienit zapada. In noaptea de sambata spre duminica, mercurul din termometre a coborat pana la minus 20 de grade Celsius, iar duminica dimineata temperatura a fost de minus 12 grade Celsius.

Zapada cazuta in ultimele ore s-a asternut, in unele zone, peste un strat de gheata, in special pe versantii dinspre nord, motiv pentru care aici exista riscul producerii unor avalanse. De altfel, salvatorii montani care au urcat pe munte duminica spun ca in unele zone s-au produs dislocari ale stratului de zapada, dar avalansele sunt de mici dimensiuni.

Salvamontistii le reamintesc turistilor ca toate traseele din Muntii Bucegi au fost inchise, incepand din 20 noiembrie si ca aceia care se aventureaza pe munte in aceasta perioada isi risca viata, in conditiile in care vantul bate cu viteza ce depaseste 140 de kilometri pe ora, vizibilitatea este redusa, iar temperaturile sunt foarte scazute, in special pe timpul noptii.