Autorizatia de mediu va fi valabila pe o perioada de 10 ani, cu 5 ani mai mult decat precizeaza legislatia in vigoare, a stabilit Executivul, printr-o ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de miercuri, se specifica pe site-ul Guvernului.

In ceea ce priveste autorizatia integrata de mediu aceasta va ramane valabila pe o perioada de 10 ani, asa cum este precizat si in legislatia in vigoare.

Ca o exceptie, autorizatiile de mediu emise cu program pentru conformare sunt valabile pe toata perioada derularii programului, dar nu mai mult de 60 de zile de la data scadenta de realizare a ultimei masuri din programul respectiv.

In cazul in care intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare sau se modifica conditiile care au stat la baza emiterii lor, autoritatea competenta decide, dupa caz, pe baza notificarii titularului, mentinerea actelor de reglementare sau necesitatea revizuirii acestora, informand titularul cu privire la aceasta decizie. Pana la adoptarea unei decizii de catre autoritatea competenta este interzisa desfasurarea oricarei activitati sau realizarea proiectului, planului sau programului care ar rezulta in urma modificarilor care fac obiectul notificarii.

De asemenea, avizul de mediu si acordul de mediu isi pastreaza valabilitatea pe toata perioada punerii in aplicare a planului sau programului, respectiv proiectului.

Autorizatia de mediu reprezinta actul tehnico-juridic eliberat in scris de autoritatile competente pentru protectia mediului, prin care sunt stabilite conditiile si/sau parametrii de functionare ai unei activitati existente sau la punerea in functiune a unei activitati noi pentru care anterior a fost emis acord de mediu.