Autorizatia de mediu, valabila pentru o perioada mai lunga

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 20 noiembrie 2008, 18:47 Ultima ora


Autorizatia de mediu va fi valabila pe o perioada de 10 ani, cu 5 ani mai mult decat precizeaza legislatia in vigoare, a stabilit Executivul, printr-o ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de miercuri, se specifica pe site-ul Guvernului.

In ceea ce priveste autorizatia integrata de mediu aceasta va ramane valabila pe o perioada de 10 ani, asa cum este precizat si in legislatia in vigoare.

Ca o exceptie, autorizatiile de mediu emise cu program pentru conformare sunt valabile pe toata perioada derularii programului, dar nu mai mult de 60 de zile de la data scadenta de realizare a ultimei masuri din programul respectiv.

In cazul in care intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare sau se modifica conditiile care au stat la baza emiterii lor, autoritatea competenta decide, dupa caz, pe baza notificarii titularului, mentinerea actelor de reglementare sau necesitatea revizuirii acestora, informand titularul cu privire la aceasta decizie. Pana la adoptarea unei decizii de catre autoritatea competenta este interzisa desfasurarea oricarei activitati sau realizarea proiectului, planului sau programului care ar rezulta in urma modificarilor care fac obiectul notificarii.

De asemenea, avizul de mediu si acordul de mediu isi pastreaza valabilitatea pe toata perioada punerii in aplicare a planului sau programului, respectiv proiectului.

Autorizatia de mediu reprezinta actul tehnico-juridic eliberat in scris de autoritatile competente pentru protectia mediului, prin care sunt stabilite conditiile si/sau parametrii de functionare ai unei activitati existente sau la punerea in functiune a unei activitati noi pentru care anterior a fost emis acord de mediu.

193 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  valabilitatea autorizatiei (Joi, 20 noiembrie 2008, 21:26)

  mirceapetre [anonim]

  Masura guvernului este un neproductiva, deoarece nu cred ca in epoca "dezvoltarilor tehnologice" o unitate economica va "sta pe loc" si nu va face nici o modificare in fluxul de productie.
  SI aceasta masura, la capat de mandat, aduce niste modificari ..ciudate, deoarece nu se specifica foarte clar cum se va aplica.
  Daca se va aplica din acest moment, foarte multe unitati economice scapa, practic de sub controlul organelor specializate de protectia mediului.
  Oare pentru cine a fost facut actul normativ?


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version