Israelienii se prezinta marti la urne pentru alegeri municipale. In centrul atentiei se afla insa Ierusalimul, unde electoratul urmeaza sa decida daca noul primar va fi un religios sau un laic, anunta Rador.

In orasele cu populatie majoritar araba, precum Nazareth, componenta consiliilor locale este determinata de votul populatiei musulmane.

La Ierusalim, Partidul Muncii al lui Ehud Barak si Likud, al lui Benjamin Netanyahu nu au candidati, asa cum se intampla la Tel Aviv. Tendinta este ca partidele mari sa se retraga treptat din competitiile municipale si sa lase locul candidatilor comunitatilor locale.

Se lasa deoparte ideologia politica, pentru ca electoratul, oamenii, sunt interesati de probleme cum ar fi cele legate de salubritate, parcuri, sanatate sau scoli.

Se constata absenta partidelor centrale la aceste alegeri, in locul lor fiind candidati care vor sa reprezinte interesele comunitatilor locale si care sunt mai aproape de problemele municipale. Locuitorii arabi din Ierusalimul de Est boicoteaza si in acest an alegerile, ceea ce inseamna ca nu vor avea nici in anii urmatori reprezentanti in administratia locala.