Trupele ruse s-au retras sambata din portul georgian Poti, conform unui termen-limita stabilit pentru data de 15 septembrie pentru prima etapa a retragerii negociate de Franta, anunta Mediafax, care citeaza Reuters.

Un reporter Reuters a observat militari in vehicule blindate si camioane incepand retragerea de la periferia orasului Poti. Sursa citata a adaugat ca trupele ruse au parasit alte trei pozitii din apropierea orasului Senaki din apropiere.

Rusia a trimis trupe in Georgia luna trecuta, ca represalii la incercarea acestei tari de a prelua controlul asupra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud.

"Au plecat in transportoare blindate si camioane, luand totul cu ei", a declarat reporterul. "Pozitiile din apropiere de Senaki au fost, de asemenea, abandonate", a adaugat sursa citata.

"Acesta este un exemplu al Europei unite prin care agresorul este nevoit sa se retraga", a declarat secretarul Consiliului National Georgian de Securitate, Aleksandr Lomaia. "Sunt optimist ca si celelalte trupe se vor retrage", a adaugat el.