Compania de televiziune Mediaset, detinuta de premierul italian Silvio Berlusconi, a dat in judecata Google si divizia YouTube a companiei de servicii de cautare pe internet, cerand daune de 500 milioane de euro pentru incalcarea drepturilor de autor, anunta Reuters, citat de Mediafax.

Un purtator de cuvant al YouTube a declarat ca actiunea in justitie inaintata de Mediaset la un tribunal din Roma nu este justificata.

"YouTube respecta drepturile de autor si ia in serios aceste probleme", a afirmat purtatorul de cuvant al YouTube. Google a cumparat YouTube in 2006.

Mediaset a constatat, in urma unei analize a materialelor video existente pe YouTube, efectuata la 10 iunie, ca cel putin 4.643 de fisiere video si clipuri ii apartin, acestea fiind echivalente cu 325 de ore de transmisiuni ilegale.

Procesul intentat de Mediaset impotriva YouTube nu este singurul caz de acest tip. Grupul american Viacom cere YouTube, in justitie, daune de un miliard de dolari, pentru difuzarea ilegala a unor clipuri. Intr-un caz similar, postul francez TF1 cere YouTube 100 milioane de euro, din aceleasi motive.