Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a venit, astazi, la DNA, pentru a studia materialul de urmarire penala pe numele sau, anunta Antena 3.

Ioan Avram Muresan este acuzat de trafic de influenta in acelasi dosar in care este cercetat si un alt fost ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes.

Ioan Avram Muresan a declarat ca le va cere procurorilor sa ii prezinte si materialul video din dosar. Inregistrarea surprinde filajul in care inculpatul ar fi intermediat o mita de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba pentru ministrul de atunci al Agriculturii, Decebal Traian Remes, in schimbul careia Reme ar fi trebuit sa il ajute pe Ciorba sa castige mai multe licitatii publice.

Ioan Avram Muresan a afirmat ca Gheorghe Ciorba este un colaborator al serviciilor de informatii si ca dosarul este o facatura.

Remes si Muresan au cerut sa vada materialul video brut, nu varianta editata care a fost difuzata de postul public de televiziune, pentru a elimina orice tip de suspiciuni. Dupa prezentarea materialului video la televizor, Traian Remes a renuntat la functia de ministru al Agriculturii.