Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis repunerea pe rol si reluarea dezbaterilor in cauza privind revizuirea sentintei din dosarul Tigareta II, din cauza unui incident procedural, transmite Mediafax.

Incidentul procedural la care se face referire va fi mentionat in incheierea care urmeaza sa fie depusa la dosarul de revizuire.

Completul de noua judecatori ai ICCJ va relua dezbaterile la 23 iunie privind cererea de revizuire formulata de Dumitru Popescu, condamnat la 14 ani de inchisoare, dupa ce Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a constatat ca interceptarile telefonice in acest caz fost facute in baza Legii 51/1991 privind siguranta nationala, care nu este conforma cu Conventia Europeana.

Dumitru Popescu, administratorul societatii de brokeraj aerian "Quick Aero Service", a fost condamnat definitiv la 14 ani de detentie.

In acest dosar au fost cercetate 19 persoane pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.