Feroviarii ar putea intra in greva, in 26, 27 si 28 martie, timp de patru ore pe zi, dupa ce Primaria Capitalei a refuzat sa autorizeze organizarea unui miting si a unui mars de protest pe 26 martie, a avertizat presedintele Federatiei Feroviare Miscare-Comercial, Gheorghe Popa, citat de NewsIn.

Popa a afirmat ca federatia nu a primit inca o informare in scris care sa contina motivele pentru care primaria nu a autorizat protestul, dar li s-a spus ca marsul nu poatre avea loc pentru ca politia si jandarmeria sunt ocupate cu pregatirile pentru summitul NATO si nu pot asigura buna desfasurare a protestului.

"Noi intentionam sa facem un miting in fata Ministerului Transporturilor, dupa care sa plecam in mars spre Piata Victoriei si sa pichetam Guvernul. Cei de la primarie ne-au zis ca ne dau aprobare daca renuntam la mars si daca la pichetul de la Guvern participa mult mai putini oameni, pe care sa-i ducem cu masina. Cu aceasta solutie nu suntem de acord", a precizat Popa.

In consecinta, desi inca asteapta informarea scrisa de la primarie, feroviarii sunt hotarati sa intrerupa lucrul in zilele de 26, 27 si 28 martie, zilnic intre orele 8.00 si 12.00.