Primarul localitatii brasovene Rupea, Flavius Dumitrescu, a provocat un accident rutier, vineri dimineata, pe DN13, trei persoane fiind ranite si transportate cu ambulantele la spital, transmite Mediafax.

Accidentul s-a produs vineri, in jurul orei 9.30, dupa ce primarul din Rupea nu s-a asigurat cand a iesit de pe un drum secundar din Rupea, la intrarea pe DN13, iar autoturismul condus de acesta a lovit o alta masina.

"Soferul, in varsta de 60 de ani, nu a acordat prioritate in momentul in care a intrat de pe un drum secundar pe DN13, iar autoturismul acestuia a lovit o alta masina care circula regulamentar pe drumul cu prioritate", a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Brasov, comisar-sef Liviu Naghi.

In urma impactului, au fost ranite doua femei si un barbat, fiind vorba despre o pasagera din autoturismul primarului si doua persoane din cealalta masina.

La locul accidentului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov a intervenit cu patru echipaje SMURD.

"Toate cele trei victime, doua femei si un barbat, erau constiente. Cele doua femei au suferit traumatisme cranio-cerebrale si toracice si au fost transportate la Spitalul Judetean Brasov, iar barbatul a suferit traumatisme faciale si a fost transportat la spitalul din Rupea", a afirmat Ciprian Sfreja, purtator de cuvant al ISU Brasov.

De asemenea, si primarul a fost ranit usor la un picior, dar a refuzat transportul la spital. Ulterior, el s-a prezentat singur la spitalul din Rupea.

Pe numele primarului, Politia Rutiera Brasov a dechis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.