Un cetatean francez in varsta de 66 ani a fost trimis in judecata, vineri, de catre procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, dupa ce ar fi cumparat o adolescenta din Bihor, de la mama acesteia, cu suma de 100.00 de euro, pentru a o exploata sexual alaturi de prietenii lui.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de DIICOT si citat de Mediafax, in judecata au fost trimisi cetateanul francez care a cumparat-o pe adolescenta, dar si mama tinerei, care ar fi vandut-o.

Cetateanul francez are 66 ani, iar mama adolescentei are 44 de ani si este din municipiul bihorean Salonta.

Cei doi au fost trimisi in judecata, vineri, de catre procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea pentru trafic de minori, femeia fiind acuzata ca si-a vandut fiica de 14 ani cetateanului francez cu 100.000 euro, pentru ca acesta sa o poata exploata sexual impreuna cu prietenii sai apropiati.

Conform comunicatului citat, cei doi sunt acuzati ca au negociat vanzarea minorei in decembrie 2010, cand cetateanul francez a platit mamei minorei 34.000 euro si a procurat o carte de identitate falsa pe numele fetei, ca sa o poata scoate din Romania si apoi din Ungaria.

"Pe 31 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, inculpatii Charles Fejto si Kozma Ildiko au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa o scoata pe minora din Romania, avand asupra lor o carte de identitate pe numele minorei si din care rezulta ca aceasta este nascuta la data de 19 ianuarie 1993 - avand varsta de peste 18 ani", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, Charles Fejto este cunoscut cu antecedente penale pentru doua fapte de viol comise in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 1998, asupra unor minore de 15 ani in Cambodgia, fiind condamnat de Tribunalul de Mare Instanta din Paris la doi ani de inchisoare cu suspendare.

"Fata de minora au fost luate masuri de protectie sociala, mama acesteia fiind decazuta din drepturile parintesti", se mai arata in comunicatul DIICOT.