Peste 7.500 de turisti se afla, sambata dupa-amiaza, pe partiile din statiunile montane de pe Valea Prahovei, unde conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt excelente, stratul de zapada masurand pana la un metru.

Administratorul domeniului schiabil Azuga, Vasile Richea, a declarat, pentru Agerpres, ca aproximativ 2.500-3.000 de turisti se afla pe partiile Cazacu si Sorica, fiind aglomeratie la toate instalatiile de transport, respectiv telegondola, teleschi Sorica, banda transportoare- Sorica incepatori, teleschi Cazacu Varianta si baby schi Cazacu incepatori.

Partiile din aceasta statiune sunt intr-o stare foarte buna, stratul de zapada masurand intre 40 de centimetri si un metru.

De asemenea, turistii au la dispozitie si doua piste de tubbing aflate la baza partiei Cazacu.

Aglomeratie este si pe cele doua partii de la Busteni- Kalinderu I si II- unde aproximativ 2.000 de turisti practica sporturi de iarna, dar si in Fun park-ul amplasat in apropiere, care are sanie-tobogan, partie de incepatori, pista de tubbing si carusel.

Potrivit administratorului partiei Kalinderu, Ion Vasilescu, stratul de zapada pe cele doua partii este de aproximativ 40 de centimetri, iar turistii stau la coada la telescaun, parcarea fiind, de asemenea, extrem de aglomerata.

Alti aproximativ 3.000 de turisti se afla la Sinaia pe partiile de la Cota 2.000 si pe Partia Noua, care este deservita de telegondola.

Conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna in aceasta statiune sunt, de asemenea, excelente, toate instalatiile de transport pe cablu fiind functionale.

Conform datelor oferite de Politia Prahova, deocamdata nu sunt probleme pe trafic pe DN 1, in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei.