Familia unui copil mort la nastere la Spitalul "Caritas" din municipiul Rosiorii de Vede ii acuza pe medici de neglijenta, sustinand ca bebelusului i-a fost fracturata cutia craniana, fiind scos cu forcepsul, in timp ce cadrele medicale afirma ca vina este a mamei, care nu a cooperat cu doctorii, relateaza Mediafax.

Alexandru Ghimis, tatal copilului, afirma ca bebelusul a murit la cateva minute de la nastere.

"Era primul nostru copil, era baiat. Era plin de sange, cu craniul aproape distrus. Toata sarcina a decurs normal si nimic nu prevestea nenorocirea din ziua nasterii. Dupa mai bine de opt ore de chin, medicul ginecolog a folosit forcepsul pentru a-l scoate. Grav este faptul ca medicii au incercat sa ascunda adevarul, au incercat sa arunce toata vina asupra sotiei mele, care n-ar fi colaborat in timpul nasterii. Adevarata cauza a mortii bebelusului am aflat-o de la medicii Institutului de Medicina Legala. Cel mic a murit din cauza unei hemoragii puternice la creier. A avut craniul fracturat cu forcepsul", a declarat tatal bebelusului.

Medicul Alina Stanescu, cea care a asistat nasterea, spune ca tragedia a avut loc din cauza mamei, care nu a cooperat cu personalul medical.

"Femeia a cedat psihic si nu a mai cooperat cu noi. N-a mai putut sa impinga copilul, iar noi aveam de luat o decizie. Prioritar, mereu, oricum ar suna asta, este sa salvam mama, ea este cea pe care trebuie sa o salvam", a declarat Alina Stanescu.

Parintii bebelusului mort au depus o plangere la Colegiul Medicilor Teleorman.