Politistii din Alba au deschis o ancheta in cazul unui barbat mort la scurt timp dupa ce oamenii legii i-a pulverizat spray lacrimogen in ochi deoarece a refuzat sa se legitimeze, a devenit agresiv si i-a amenintat cu un topor, iar potrivit primelor cercetari barbatul suferea de afectiuni caridace, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, duminica de Inspectoratul Judetean de Politie Alba, un barbat in varsta de 59 de ani, din localitatea Razboieni, care transporta lemne cu o caruta, a fost oprit, in noaptea de sambata spre duminica, pe o strada din comuna Unirea, de catre o patrula de Politie Rurala.

Conform sursei citate, barbatul a refuzat sa se legitimeze si sa prezinte documentele de provenienta a materialului lemnos transportat, a devenit agresiv si i-a amenintat pe cei doi agenti cu un topor, motiv pentru care politistii au pulverizat spray iritant lacrimogen spre acesta, dupa care l-au incatusat si l-au dus la sediul sectiei de Politie pentru a-i stabili identitatea.

Barbatul a fost amendat cu 200 de lei, iar ulterior, in timp ce se afla in fata sectiei de Politie, a luat legatura cu sotia sa pentru a veni sa duca atelajul incarcat cu lemne intrucat, din cauza spray-ului lacrimogen, il usturau ochii.

Dupa aproximativ 30 de minute, sotia barbatului a sosit in zona sectiei de Politie si a apelat Serviciul de Ambulanta pentru a-i transporta sotul la Spitalul Municipal Aiud, intrucat acesta se simtea rau.

Potrivit sursei citate, barbatul era constient in momentul in care a fost preluat de medicii de la Ambulanta, insa la scurt timp dupa ce a ajuns la spital a murit, diagnosticul prezumtiv fiind stop cardio-respirator.

Potrivit medicilor de la Spitalul Aiud, victima se afla in evidentele medicale cu afectiuni cardiace.

Conform concluziilor medico-legale preliminare, decesul a fost cauzat de afectiunile cardio-vasculare cronice severe.

O echipa condusa de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, un medic legist si ofiteri specialisti din cadrul Inspectoratului de Politie Alba au deschis o ancheta in acest caz.